Кошаркашице Србије без финала

Женска јуниорска кошаркашка репрезентација Србије изгубила је у полуфиналу првенства Европе у Вуковару од Француске са 62:60 (22:14, 11:19, 11:10, 18:17). Изабранице селектора Зорана Ковачића су имале победу у својим рукама, водиле су 30 секунди пре краја меча, али су их издале концентрација и срећа.

Женска јуниорска кошаркашка репрезентација Србије изгубила је у полуфиналу првенства Европе у Вуковару од Француске са 62:60 (22:14, 11:19, 11:10, 18:17).

Изабранице Зорана Ковачића имале су поен предности 30 секунди пре краја (60:59), али је у завршници Француска имала више концентрације, док Бранка Луковић није била прецизна са линије за слободна бацања.

Мари Мане предводила је Францускиње са 15 поена, док је у тиму Србије најефикаснија била Драгана Станковић са 21 поеном.

Јуниорке Србије су и на овом мечу имале велику подршку са трибин, а меч је средином друге четвртине морао да буде прекинут на неколико минута.

Један хрватски навијач желео је да се обрачуна са присталицама Србије, али је обезбеђење реаговало на време и спречило озбиљнији инцидент.

Селекција Србије ће у недељу, у мечу за треће место, играти са пораженом екипом из другог полуфинала којем се састају Шпанија и Холандија.

Судијска крађа отела финале

Селектор јуниорки Србије Зоран Ковачић истакао је огорченост „судијском пљачком", која је по његовом мишљењу спречила његове изабранице да заиграју у финалу Европског првенства.

"Нисмо квалитенији и бољи од селекције Француске, али смо приказали више и заслужили да се пласирамо у финале. Тренер сам више од 40 година, међутим никад баналније нисамо добио техничку грешку као сад нити сам видео да се онакав прекрашај као над Александром Црвендакић у последњим секундама не свира као фаул. Судије од срамоте нису смеле да потпишу записник на терену, већ су то урадиле у свлачионици", рекао је Ковачић и честитао својим играчицама на борби.

"Девојкама свака част, пружиле су више од реалних могућности, дивовски се бориле свих 40 минута. Осим на слободним бацањима нема им се шта приговорити. Ако су праве, а верујем да јесу, ову велику неправду морају што пре да забораве и у недељу освоје бронзану медаљу, јер исход меча за треће место само од њих зависи", истакао је Ковачић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару