Случајни туриста, Американац изгубљен у Сарајеву

Амерички новинар Грахам Рутвен шокиран Сарајевом, махом својом кривицом. "Ако су им овакви стадиони, не желим да видим затворе", написао је Рутвен, који је тек после силних путешествија "пронашао" стадион Грбавица. На крају, успео је и да "промаши" хотел.

"Признаћу вам. Пошто што сам видео како у БиХ изгледају фудбалски стадиони, нисам пожелео да видим како тек изгледају затвори", написао је новинар портала Americansoccernow.com, који је у Сарајеву "тражио" стадион на којем вечерас играју репрезентације БиХ и САД.

"Узео сам погрешан такси како бих стигао на тренинг репрезентације САД. Ушао сам у аутомобил и погрешно сам изговорио име стадиона Грбавица. Након неколико продужених слогова, гестикулације и узалудних покушаја комуникације, возач је одговорио: 'Ах! Америка! Фудбал?'. Међутим, све је било погрешно. Схватио сам то тек кад сам дошао на улаз стадиона низ чије се степенице слива вода из канализације. Дошао сам на улаз стадиона Асим Ферхатовић Хасе, где ће се у среду одиграти утакмица између БиХ и САД", пише Американац.

"Пошто што сам стигао на погрешан стадион, изразито застрашујуће и потпуно непријатељско место, потражио сам улазна врата на стадион. Отворио сам једна врата и нашао се у продавници одела. Продавачица ме је пратила, нудила ми кравате... Кад сам јој објаснио да нисам дошао да бих нешто купио, упутила ме је ка мрачном тунелу који би био карактеристичан за напуштене и запуштене стадионе", наводи Рутвен.

"Признаћу вам. Пошто што сам видео како у БиХ изгледају стадиони, нисам пожелео да видим како тек затвори изгледају.... У потрази за улазом на стадион Грбавица, попео сам се уз степенице и очекивао да ћу наићи на рампу или нешто што ће указивати на то да се с друге стране зида налази стадион", написао је Американац, који је потом залутао и на путу ка хотелу.

 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару