Жељко Обрадовић се не одбија

Нови кошаркаш Фенербахчеа и репрезентације Србије Немања Бјелица одушевљен је што ће добити прилику да ради под диригентском палицом Жељка Обрадовића. Позив најтрофејнијег и најбољег тренера у Европи се не одбија. Када смо први пут ступили у контакт била ми је част што сам уопште упознао таквог човека и тренера, а сама идеја о сарадњи тада ми је деловала готово нестварно, истакао је Бјелица.

Српски репрезентативац Немања Бјелица, од кога стручна јавност очекује доста на предстојећем Европском првенству у Слоенији, истакао је да му је велика част што ће од нредне сезоне имати прилику да сарађује са Жељком Обрадовићем у Фенербахчеу.

Некадашњи кошаркаш Црвене звезде је почетком ове недеље потписао трогодишњи уговор са турским клубом, који је пре неколико недеља преузео Обрадовић.

„Та прича о новом клубу се одужила и заиста сам срећан што је готово. Сада могу у потпуности да се фокусирам на припреме репрезентације", рекао је Бјелица „Позив најтрофејнијег и најбољег тренера у Европи се не одбија. Када смо први пут ступили у контакт била ми је част што сам уопште упознао таквог човека и тренера, а сама идеја о сарадњи тада ми је деловала готово нестварно".

Бјелица је свестан какве су амбиције Фенербахчеа у наредној сезони.

„Још када је било познато да Обрадовић преузима Фенербахче, знао сам да су амбиције клуба да нападне све трофеје", истакао је Бјелица, „Његово тренерско име довољно говори о томе, али је још рано за конкретну причу о циљевима у наредној сезони, јер је екипа и даље у фази формирања".

Турски тим је морао да плати милион евра Кахи Лаборал, где је Бјелица провео три протекле сезоне.

„Било ми је заиста сјајно у Кахи, која је феноменално организован клуб. Много ми је значио рад са Душком Ивановићем и Жаном Табаком у другом делу прошле сезоне, али је сада дошло време да начиним следећи корак у каријери. Мислим да је сарадња са Обрадовићев идеалан избор", нагласио је Бјелица.

У уговору Бјелица има клаузулу да после друге године може у НБА. Права на њега тренутно полаже Минесота.

„И даље имам НБА планове, али је у овом тренутку стигла понуда за коју сам већ рекао да се не одбија", констатује Бјелица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару