Читај ми!

Желе да угасе Партизан!

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да тај кошаркашки клуб тражи помоћ од државе и да жели равноправан третман са Црвеном звездом, када је у питању плаћање пореза, наравно, без камата и хипотека.

Кошаркашки клуб Партизан и његов тренер Душко Вујошевић данас су опет затражили помоћ државе за решавање проблема финансирања и санацију пореских дуговања. Вујошевић поново спомињао Црвену звезду у свом обраћању.

"Стварно је интересантан третман који Партизан има у Србији. Ова пореска блокада је очигледан пример колико су уједначени критеријуми. Црвена звезда се реорганизовала према Унапред припремљеном плану реорганизације (УППР), и јако је интересантно да су Звездини дугови у тренутку подношења плана и одласка у стечај сведени на два и по (2,5) одсто своје праве вредности, иако држава век наплаћује 100 одсто и то у року од три године, до 2016. године", изјавио је Вујошевић.

Партизану је одмах по завршетку сезоне, у којој је освојио првенство Србије и Јадранску лигу, блокиран рачун, тако да клуб сада не може да функционише, иако је прелазни рок.

"Партизан тражи репрограмирање свог пореског дуга и елиминисање камата, јер је јавно добро и веома успешно наступа у такмичењима и представља Србију. То је образложење због којег је Звезди порески дуг сведен на два и по одсто. Ако је њима омогућено да сведу своје дугове на два и по одсто, тражимо да се и нама дозволи репрограм дуга на главницу без камате, рекао је Вујошевић.

Дугогодишњи тренер шампиона Србије рекао је да држава овако не дозвољава клубу да функционише.

"Мислим да је ово покушај гашења Партизана. Ако клуб пристане на репрограм, он може да исплаћује дуг без камате, да не доводи најскупље играче, већ да их производи, а нама се ни то не дозвољава. Мислим да су пронашли начин да победе Партизан. Само, мислим да ће решење да се нађе када ступе на снагу санкције арбитражног суда ФИБА (БАТ)", рекао је Вујошевић.

Он је потврдно одговорио на новинарско питање да ли је имао контакт са некима из власти.

"Јесмо, разговарали смо са разним људима из власти, и ја и председник Даниловић. Не знам, можда смо неке нашли у незгодном тренутку када немају толико власти... Не знам на који начин је другима прихваћен план да им дугови буду замрзнути на пет година и порески дуг сведен на тако мале проценте, а нама се не дозвољава репрограм", завршио је Вујошевић.

Према подацима пореске управе, Партизан дугује држави 152 милиона динара са каматом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару