Читај ми!

Звезда повлачи Ракочеву "осмицу"

На конференцији која је данас одржана на Малом Калемегдану, Кошаркашки клуб Црвена звезда и Игор Ракочевић обелоданили су да су постигли договор да капитен заврши каријеру у Звезди и преузме улогу спортског директора у клубу. Звезда повукла дрес са бројем осам. Постоји ипак могућност да Ракочевић одигра још једну сезону у неком другом клубу.

Са паркета на место спортског директора Црвене звезде. Тако је одлучено после разговора Игора Ракочевића, стручног штаба и управе црвено белих. Искусни кошаркаш неће више бити играч Звезде, већ је именован за спортског директора и остаје да се види када ће почети да ради. Могуће је да се то деси већ у августу или на крају предстојеће сезоне, а одлуку ће донети сам Ракочевић. Није искључено да заигра и за неки други клуб.

"Уговор ми је важио још годину дана и желео сам да играм, али је онда уследио овај предлог. Сматрам да су разлози оправдани, да управа жели да подмлади тим, да сам био повређенм, да имам 35 година... Није ми било лако, али је мени Звезда најважнија и због тога сам спреман на сваку жртву. Важно је да се зна и да нема лоших емоција и неспоразума", рекао је Ракочевић чији ће дрес са бројем осам бити повучен из употребе.

"Прошле сезоне смо остварили најбољи резултат и тим путем треба да наставимо. Желимо да у предстојећој сезони обезбедимо пласман у Евролигу и освојимо барем један или два трофеја. Био сам храбар да се вратим у Србију која је специфична. Новак Ђоковић је најбољи српски спортиста свих времена, али и њега критикују после пораза. Замислите како је другим спортистима. Прошлу сезону сам одрадио поштено, нисам се штедео, али није лако играти са 35 година на три фронта. Важно је да је Звезда повратила сјај", објаснио је Ракочевић.

Популарни "Ракоч" је објаснио да није било лако донети овакву одлуку али да је то учињено у интересу Звезде која је изнад сваког појединца.

"Планирао сам још да играм, али сам се договорио са клубом. Плашили смо се евентуалне повреде. Тешко ми је било да се одлучим јер и даље волим да играм. То сам видео на снимању реклама, повуче ме да играм са клинцима. Још нисам донео одлуку да ли ћу играти у неком другом клубу. Шансе су 50-50'', рекао је Ракочевић.

Сјајни стрелац и сада већ бивши Звездин капитен је такође рекао да понуда још нема а посебно се захвалио навијачима црвено-белих на свему што су урадили током његовог боравка у клубу.

"Имао сам невероватну част да трећи пут будем капитен. Већ на почетку сам имао идеју и жељу да конектујем клуб са публиком и успели смо у томе. Верујем да је публика уживала у успесима и победама, публика треба да буде део тима. Овом приликом се екстремно захваљујем како Делијама, тако и осталој публици на безрезервној подршци током целе моје каријере."

"Предивне моменте сам доживео са Звездом ове сезоне - скандирања мог имена, подизање трофеја. Желим да се захвалим клубу. Звезда ме је изнедрила, са 11 година сам у њој почео да тренирам. Велика ми је част што је повучен мој дрес из употребе. Човек се најежи када то чује, јако леп гест који ће ми остати за цео живот", закључио је Ракочевић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару