Кошарка уживо: Србија против САД у финалу!

Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у финале светског првенства, пошто је у драматичном мечу савладала Аустралију са 63:58. Финални дуел између Србије и САД игра се у недељу од 20.15.

21.10 - Други финалиста Светског првенства у Прагу је селекција Сједињених Америчких Држава након убедљиве победе над Литванијом 100:60 (25:16, 22:10, 25:18, 28:16).

21.06 - "Нећемо се задовољити овим успехом, без обзира ко нам буде ривал у финалу. Ако то буду Американци, који су апсолутни фаворити, покушаћемо да их победимо или бар намучимо још више него у првом мечу на турниру", рекао је селектор Дејан Мијатовић.

 

20.04 - Србија је у финалу! Василије Мицић са линије слободних бацања послао је "орлиће" у финале светског првенства. Јунак меча био је Никола Јанковић са 20 поена и 15 скокова.

19.58 - Тридесетак секунди пре краја меча, Србија има четири поена предности против Аустралије, напад је за Озије. 

19.33 - Србија одржава предност против Аустралије, која се тројкама држи у животу. Пред улазак у последњу четвртину Србија - Аустралија 47:43. 

19.01 - Одлична игра Србије у другој четвртини доноси и предност. Васа Мицић фантастичан за вошство на полувремену од 32:25.

18.44 - Лоша игра у нападу српске репрезентације обележила је прву четвртину сусрета, па Аустралија има предност од 18:11. 

18.20 - Почео дуел између Србије и Аустралије који ће донети првог финалисту Светског првенства у прагу. Први напад за селекцију Аустралије. 

18.05 - Меч Србија - Аустралија почеће са малим закашњењем јер је дуелу Кине и Канаде виђено чак три продужетка. Канађани су на крају славили 110:100. 

Мушка јуниорска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се вечерас у финале Светског првенства у Прагу, пошто је у полуфиналу савладала одговарајућу селекцију Аустралије са 63:58 (11:18, 21:7, 15:18, 16:15).

Противник у финалу изабраницима Дејана Мијатовића биће бољи из меча САД - Литванија.

Српски кошаркаши су до великог тријумфа дошли у неизвесној, пенал-завршници у којима су мирну руку имали Василије Мицић и Јован Новак.

Најбољи у селекцији Србије био је Никола Јанковић са 20 поена и 16 скокова, а Мицић је на то додао још 13 поена.

У тиму Аустралије најбољи стрелац био је Данте Ексум са 21 поеном, а пратио га је Николас Данкан са 12 поена и седам ухваћених лопти.

"Ова генерација има тај дар да побеђује, чак и у полуфиналу СП, кад јој не иде. Држали смо се нашег златног правила, јака одбрана, концентрација и вера у победу свих 40 минута. То нам се још једном исплатило. Нећемо се задовољити овим успехом, без обзира ко нам буде ривал у финалу. Ако то буду Американци, који су апсолутни фаворити, покушаћемо да их победимо или бар намучимо још више него у првом мечу на турниру", казао је селектор Мијатовић.

Србија је водила током већег дела меча са Аустралијом, али је у завршници морала са линије за слободна бацања да одбрани тријумф.

"Они су сјајан тим, истрајан, непоколебљив. Наши играчи који заслужују све честитке, били су психолошки испражњени после великог тријумфа против Хрватске, што се видело на самом старту сусрета. Нисмо успели да материјализујемо доминацију у скоку, шут, поготово за три поена, нас није служио, изгубили смо много лопти, али нисмо посустајали ни једног тренутка", закључио је Мијатовић.

Селекција САД убедљиво је савладала Литванију са 100:60 (25:16, 22:10, 25:18, 28:16) и обезбедила пласман у фунале. Најефикаснији у победничкој екипи био је Маркус Смарт са 18 поена, а три мање убацио је Џастис Винслоу. Финални дуел између Србије и САД игра се сутра од 20.15.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару