Читај ми!

Жреб уживо: Кошаркашки спектакли чекају Београд!

Београђани ће ове сезоне гледати спектакуларну кошарку! Иако вечити нису били миљеници среће на жребу у Барселони, много јаких утакмица и правих кошаракашких празника пуно ће значити српској кошарци. Партизан ће играти у групи А са екипама ЦСКА, Барселона, Фенербахче, Нантер и Будивелник док ће Звезда у повратничкој сезони у Евролиги играти у групи Д са екипама ПАО, Макаби, Лаборал, Локомотива Кубан и победником квалификација!

16.15 - Жребом у Барселони, одређено је да се Црвена звезда у Д групи Евролиге такмичи са Панатинаикосом, Макабијем, Лаборал Кућом, Локомотивом из Кубања и победником квалификација председник црвено-белих Небојша Човић верује у добро издање клуба у Евролиги. "Ја нисам ни очекивао лаку групу. Кога год да добијете, то су озбиљни, стабилни клубови", рекао је Човић. Ипак, нема ни говора о предаји унапред. "Пробаћемо да прођемо у другу фазу. У том делу нисам песимиста, али нећу да оптерећујем ни себе, ни стручни стаб, ни играче. Само ћемо дати све од себе да направимо што је могуће бољи резултат". Јуче је Човић рекао да ће Звезда играти у Арени од јануара али је данас рекао да ће све учинити да се то деси и пре, дакле од старта сезоне. "Радујем се што имамо такву групу и покушаћемо да у Арени играмо од првог круга", закључио је Човић.

14.54 - Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић сматра да је жреб није био најсрећнији по Звезду. "Велика је ствар што се Црвена звезда после 14 година нашла у друштву великих екипа и што ће учествовати у најјачој конкуренцији европских тимова. Извукли смо јаке противнике и мислим да нам жреб није био наклоњен. Детаљнију анализу наших ривала моћи ћемо тек касније да урадимо јер су екипе још увек у фази формирања. Из шестог шешира сам прижељкивао лакшег противника али ћемо по свему судећи добити најтежег, јер та екипа веома амбициозно напада место у Евролиги кроз квалификације", рекао је Радоњић и додао: "Наша обавеза је да вредно радимо, што боље се припремимо за све изазове који нам следе и да се са великом борбеношћу супротставимо свим екипама против којих будемо играли", завршио је тренер Црвене звезде.

14.38 - Након жреба за Евролигу, Душко Вујошевић је рекао да су у клубу тренутно забринути за друге ствари. "Јесте, поново је тешка група, али није то оно што највише брине Партизан у овом тренутку. Како је сезона завршена, тако смо отишли у пореску блокаду рачуна и у прелазном року, када би требало да испуњавамо обавезе према играчима и доводимо нове, ми смо блокирани'", рекао је Вујошевић.

13.31 - Директор Црвене звезде Давор Ристовић је после жреба Евролиге у Барселони истакао да су црвено-бели добили најјачу групу. ''Добили смо најјачу групу'', нема дилему Ристовић. ''Међутим, и пре него што смо сазнали имена противника били смо задовољни. Ово је велика ствар за Звезду. Коју год екипу да смо добили био би то празник. Надам се да ћемо на прави начин репрезентовати Србију, Београд и клуб'', рекао је Ристовић. Он је додао да ће црвено-бели дати максимум у повратничкој сезони у Евролиги. ''Без обзира на имена ривала у групи план остаје исти. Свака победа биће веома битна за нас, јер Звезда после 15 година учествује у Евролиги. Идемо од меча до меча. Верујем да ћемо и организационо да будемо на високом нивоу и да ћемо постати пуноправан члан Евролиге наредних година'', закључио је Ристовић.

13.20 - Млађан Шилобад из Партитзана сматра да је група А тешка и зато што ће у њој играти и Партизан. ''Група је баш јака, а Нантер и Будивелник уопште нису слаби тимови како неки мисле. Навикли смо да се боримо са свима. Млади кошаркаши су искуснији за годину дана играња у Евролиги. Имамо времена да се припремимо и приредимо празнике и следеће сезоне '', каже пословни директор црно-белих.

13.00 - Ево и састава свих група Евролиге за сезону 2013/2014.

12.42 - Звезда у групи Д са ПАО, Макаби, Лаборал, Локомотива Кубан и победником квалификација!

12.41 - Партизан ће играти у групи А са екипама ЦСКА, Барселона, Фенербахче, Нантер и Будивелник!

12.38 - ЦСКА иде у групу а са Барселоном, Ефес у Б са Реалом, Монтепаски у Ц са Олимоијакосом и Макаби у Б са Панатинаикосом.

12.34 - Барсa ће играти у групи А, Реал Мадрид у групи Б, Олимпијакос у групи Ц, док ће Панатинаикос бити носилац групе Д.

12.28 - Парови у квалификацијама за Евролигу су Варезе - Олденбург, Лијетувос - Рига, Химки-Остенде и Нимбурк-Бајерн.

12.20 - Фајнал-фор кошаркашке Евролиге биће одржан у Милану, саопштио је председник УЛЕБ-а Ђорди Бартомеу. 

Београд је, уз Атину, једини град који ће ове сезоне имати два представника у елитном такмичењу, док је на првом месту Истанбул са три тима.

Партизан, шампион Јадранске лиге и Србије, као и Црвена звезда, вицешампион у оба поменута такмичења, биће смештени у петом од укупно шест "шешира" за жреб.

Распоред утакмица:Прво коло Евролиге игра се 17. и 18. октобра, Партизана ће у првој утакмици гостовати Барселони, док ће кошаркаши Црвене звезде дочекати екипу Локомотиве из Кубана

У другом колу, које је на програму 24. и 25. октобра, екипа шампиона Србије дочекује Нантер, а црвено-бели гостују Макабију.

У трећем колу, 31. 10. и 1. 11. црно-бели гостују украјинском Будивелнику. А Звезда дочекује Панатинаикос

У четвртој рунди, 7. и 8. мовембар, Партизан у Београду дочекује Фенербахче, које ће са клупе предводити Жељко Обрадовић. Црвена звезда путује у Шпанију на гостовање Лаборалу.

У петом колу, 14. и 15. новембар, Партизан путује за Москву на гостовање ЦСКА, а Звезда на свом терену дочекује квалификанта.

Кошаркаши Партизана и Звезде ће истим редоследом одиграти и наредних пет мечева, само ће гостовати екипама којима су прво били домаћини. Регуларни део сезоне завршава се 20. децембра 2013. године.

 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару