Читај ми!

Боби спреман за изазове

Нова аквизиција Црвене звезде Бобан Марјановић осећа се феноменално јер је дошао у велики клуб, и спреман је да одговори изазовима и да се бори за место у првом тиму.

Ново појачање кошаркаша Црвене звезде Бобан Марјановић рекао је данас да му је драго што је дошао међу црвено-беле, изразивши уверење да ђе игре приказане у досадашњем клубу Мега Визури подиђи на виши ниво.

Марјановић је прошле сезоне проглашен за најкориснијег играча Суперлиге Србије, јер је просечно по мечу постизао 16,4 поена, уз 10,7 скокова и две блокаде.

"Осећам се феноменално што сам потписао за овако велики клуб, играђемо Евролигу после 15 година, то је значајно остварење. У Мега Визури сам стекао велико самопоуздање, покушаћу да све што сам радио прошле године подигнем на виши ниво", изјавио је Марјановић на конференцији за новинаре на Малом Калемегдану. Горостасни, 2,21 метар високи центар верује да неће имати проблема да се адаптира на систем игре коју форсира тренер Дејан Радоњић.

"Нисам имао прилике да сарађујем са Радоњићем, али знам да је реч о одличном тренеру и мислим да нећу имати проблема да се прилагодим новој екипи. Предстоји ми борба за стартног центра са Рашком Катићем. Он је мој велики пријатељ и добро се познајемо", додао је Марјановић.

Председник Црвене звезде Небојша Човић пожелео је Марјановићу успеше игре у наредној сезони.

"Драго ми је што је Марјановић прешао у Звезду, имаћемо квалитетнији тим у односу на прошлу годину. Бобија знам одмалена, пратио сам га са великим интерсовањем и био сам убеђен да може да преброди проблеме са којима се сви играчи суочавају током каријере. Ту су му много помогли људи из Мега Визуре", рекао је Човић.

Председник Звезде је најавио долазак још једног до два нова играча на Мали Калемегдан.

"Ово нису времена у којима треба правити исхитрене потезе, видећемо како ће се одвијати формирање тима, што је посао тренера. Генерација 1994/95 ће имати шансу у Првој лиги Србије, неки ће бити регисторвани за први тим, али нећемо журити са њима", поручио је Човић. Он је рекао да нема посебне жеље када је у питању жреб и противници Звезде у Евролиги.

Жреб за Евролигу биће одржан сутра у Барселони, а елитно европско такмичење, у којем Црвена звезда учествује после 15 година, почиње 16. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару