Читај ми!

Успешан старт омладинаца

Омладинска кошаркашка репрезентација Србије успешно је стартовала на првенству света у Прагу пошто је у првом колу Ц групе савладала селекцију Бразила са 65:50 (14:7, 18:10, 15:13, 18:20). Наредни ривал је селекција Аустралије, петак 15.30 часова.

Репрезентација Србије (играчи до 19 година) успешно је стартовала на Светском првеснтву за јуниоре које је данас почело у Чешкој. Изабраници селектора Дејана Мијатовића у првом колу групе "Ц" сигурном игром, готово рутински, савладали су селекцију Бразила. Наши јуниори почели су прилчно стегнуто, тек после пет минута постигли прве поене из игре, али како је меч одмицао, били су све сигурнији, колективном игром и великом борбом већ на полувремену стекли 15 поена предности, што им је омогућило да у наставку одиграју доста растерећеније и стигну до првих бодова на шампионату: Србија У19 - Бразил У19 65:50 (14:7, 18:10, 15:13, 18:20).

Колико је премијерни меч на Светском првенству стресан и специфичан, српски јуниори уверили су се већ у првих пет минута меча са Бразилом. На половини прве четвртине били су без постигнутог поена, са четири промашаја и исто толико изгубљених лопти. Међутим, трема је брзо нестала.

Лед је први пробио Никола Јанковић, убрзо му се придружио Никола Милутинов за прво двоцифрено вођство 14:4 у деветом минуту. Иако шут није служио чету Дејана Мијатовића на почетку меча, у одбрани је све функционисало готово беспрекорно. Бразилци су тешко долази до повољних ситуација, често морали да са истеком напада, прилично неуспешно, шутирају за три поена (15-2). Нишанске справе први су у нашем тиму подесили Јован Новак и Василије Мицић који су са две узастопне тројке у финишу првог полувремена донели Србији 15 поена предности (32:17).

У наставку меча, српски јуниори преузели су захваљујући Стефану Поту донекле превласт у скоку, били још жешћи у дефанзиви, а са пет узастопних поена Михајла Андрића у 27. минуту дошли до убедљивог вођства - 42:23. До краја трећег периода одлични Диас Силва је коначно почео да погађа иза линије 7,25, али "кариоке" су још увек биле у приличном заостатку - 47:30. Упорна јужноамеричка селекција успела је да три минута пре краја смањи на подношљивих 55:45, али су им сваку наду да могу избећи пораз, веома брзо распршили Андрић, Мицић, Пот и Милутинов поенима у самом финишу сусрета.

"Никад у каријери нисам водио тежу утакмицу. Зато су ови момци хероји, немам речи којима бих описао колико сам поносан на њих. Путовали смо 17 сати до Прага, у путу остали без опреме, тако да су нам из Београда тек данас стигли дресови. Селекција Шпаније нам је помогла да синоћ одрадимо тренинг и бар донекле припремимо утакмицу са Бразилом",  истиче Дејан Мијатовић, селектор У19 репрезентације Србије.

Селекотор Мијатовић истиче концентрацију и менталну снагу својих изабраника:
"Били су заиста одлични. Испунили су све задатке, спречили игру Бразила у транзицији, контролисали скок, били фокусирани у одбрани, мудри у нападу. Успели су да се брзо консолидују после лошег почетка који је сасвим уобичајан за прве утакмице на великим такмичењима. Сутра нас очекује још тежи дуел против Аустралије. Одлично селектиране репрезентације, која сјајно трчи, жестоко се бори и има неколико врло добрих шутера", закључио је Дејан Мијатовић, селектор У19 репрезентације Србије.

СРБИЈА У19 : Пот 11, Новак 8, М. Јанковић, Јокић, Кутлешић 2, Мицић 8, Анђушић, Милутинов 15, Н. Јанковић 12, Андрић 7, Добрић, Шалић 4.

БРАЗИЛ У19: А. Де Силва 3, Маја 3, Верардо, Сиквеира 2, Алфредо 2, Рамос 4, Х. Де Силва, Жуниор 2, Диас Силва 19, Барбиери 11, Деметрио 2, Сомер 2.
Комплетна статистика: линк >>>

У другом колу групе „Ц" на Светском првенству у Чешкој, репрезентација Србије у петак (15:30) игра против селекције Аустралије која је данас убедљиво савладала Сенегал 90:46.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару