Читај ми!

Србија фуриозно до четвртфинала

Женска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале првенства Европе у Француској, пошто је у последњем колу групе Ф друге фазе такмичења савладала селекцију Чешке са 75:59 (15:11, 21:4, 13:15, 26:29). Најефикаснија у српском тиму била је старија од сестара Дабовић, Милица, са 17 поена и шест скокова, 14 је постигла Јована Рад, а поен мање Јелена Миловановић.

Женска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале првенства Европе у Француској, пошто је у последњем колу групе Ф друге фазе такмичења савладала селекцију Чешке са 75:59 (15:11, 21:4, 13:15, 26:29).

Србија је после Летоније, Белорусија и Хрватске, забележила и четврту победу на шампионату и после 10 година пласирала се у међу осам најбољих екипа.

Изабранице Марине Маљковић имају шансу да у елиминациону фазу уђу и са другог места под условом да Француска вечерас победи Белорусију.

Српкиње су сјајном игром и великом борбеношћу потпуно надиграле вицешампионке света, које нису имале одговор на агресивну одбрану противница.

Чехиње су доста грешиле, што су Милица Дабовић и девојке искористиле и серијом 14:1, крајем друге четвртине, одлепиле се на "плус" 21 (36:15).

У финишу меча дошло је до благог опуштања у игри Србије, ривалке су смањиле на 49:39, али нису имале снаге за преокрет.

Најефикаснија у српском тиму била је старија од сестара Дабовић, Милица, са 17 поена и шест скокова, 14 је постигла Јована Рад, а поен мање Јелена Миловановић.

Марина Маљковић: Овај тим у стварању је звезда

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић рекла је да је њен тим звезда
и да осећа "огромну срећу" што је екипа као аутсајдер најтежим путем дошла до четвртфинала Европског првенства у Француској.

"Испраћени смо као аутсајдери. Сви, па и ФИБА, су нас сврставали у групу најслабијих тимова, а ми смо убедљиво најтежим могућим путем ушли у осам најбољих, победивши вицешампиона света. Бити тренер такве екипе је једна огромна срећа. Ми немамо звезде, тим је звезда", рекла је Маљковићева.

Изабранице Марине Маљковић играле су све боље, са много енергије и јаком одбраном.
"Ми смо тим који је у процесу стварања, ми морамо са таквом игром да наступамо. Цела Србија, Европа и свет видели сy са каквом енергијом и дисциплином играмо и у одбрани и у нападу...У четвртфиналу не прижељкујемо никог, већ шта нам Бог да. Не бавимо се калкулацијама, чекамо свог противника, а не видим разлог зашто не бисмо играли још боље", рекла је Маљковићева.

Селекторка је потврдила да ће играчице вечерас славити велики успех, који је превазишао сва очекивања. "Славићемо вечерас. Ја сам таква особа, када неко успешно обави један посао, треба да се награди. Пре овога је био невероватан рад и ред је да прославимо. Попићемо вечерас нешто, а већ сутра од шест ујутру тотални радни процес", рекла је Маљковићева.

Капитен Милица Дабовић је одмах после меча на свом Твитер профилу написала да је пресрећна, а два сата после меча тешко је долазила до речи од радости.
"Шта да кажем, ја сам још под утиском и још не могу да схватим шта смо урадили", рекла је Дабовићева. Oна је казала да тим осећа подршку и да јој то даје мотив да буде све борбенији. "Из утакмице у утакмицу играмо борбеније и то је оно што нас покреће, пресрећне смо због тога. Поносне смо, ја сам поносна на борбеност и на то да су цела Србија, Република Српска и Црна Гора уз Нас, то је наш ветар у леђа", рекла је она.

Милица Дабовић не размишља много о противнику у четвртфиналу. "Не знамо ни ко ће нам бити противник. Не предајемо се, играћемо максимално концентрисано и са још већом енергијом", рекла је Милица Дабовић.

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару