Не желимо да будемо аутсајдери у Евролиги

Директор КК Црвена звезда Давор Ристовић је истакао да његов клуб није завршио са појачањима, већ да жели да направи тим адекватан игрању у Евролиги. Ниво такмичења који ћемо играти следеће године изискује добар тим и добре играче, који су и добри људи и који ће се уклопити у тим и систем који тренер и ми у клубу желимо да успоставимо. Желимо добре играче, јер Евролига доноси нове изазове, рекао је Ристовић.

Директор Црвене звезде Давор Ристовић рекао је да тај кошаркашки клуб није завршио са појачањима, већ да прати тржиште и да ће желети да састави тим који одговара такмичењу у Евролиги.

"Ниво такмичења који ћемо играти следеће године изискује добар тим и добре играче, који су и добри људи и који ће се уклопити у тим и систем који тренер и ми у клубу желимо да успоставимо. Желимо добре играче, јер Евролига доноси нове изазове", рекао је Ристовић.

Звезда је у недељу објавила да је потписала трогодишњи уговор са Американцом Блејком Шилбом. Он је друго појачање Звезде у прелазном року, а пре њега је дошао словеначки репрезентативац Јака Блажич.

Раније је продужен уговор са првим плејмејкером Демаркусом Нелсоном. Ристовић није желео да говори о именима и потенцијалним појачањима, рекавши да клуб пажљиво прати тржиште, али и да се не бави нагађањима.

"Не могу сад заиста да причам о именима. Видим да се скоро сваки дан неко ново име повезује са Звездом, а ја не могу да постигнем да демантујем све. Пратимо тржиште, гледамо који су то играчи који нам одговарају и разматрамо понуде менаџера. Уопштено, веома нам је битно да имамо све информације о њима, да се не појављају проблеми јер смо имали погрешне информације о људским квалитетима", рекао је Ристовић.

Звездин функционер потврдио је да центарска позиција треба да се појача.

"На позицији 'пет' имамо репрезентативца Рашка Катића и сигурно нам ту треба појачање за Евролигу. Осим довођења доброг центра, сви играчи који су у клубу су под вишегодишњим уговорима и видећемо у наредном периоду каква је ситуација са њима", рекао је Ристовић.

Звезда се пласирала у Евролигу после 15 година. Клуб је свестан да је новајлија у такмичењу, али сигурно не жели да буде статиста у најбољем европском клупском такмичењу.

"Пошто смо после пуних 15 година поново у Евролиги, може да се каже да смо нови и не можемо било коме да претимо или говоримо како 'гађамо' Топ 16. Свака победа ће бити успех, а евентуални пласман у други круг би био невероватан успех", рекао је Ристовић.

Функционер Звезде је, ипак, нагласио да је то такмичење још јако далеко.

"До почетка Евролиге су остала још три-четири месеца, а то је стварно далеко. Велики је успех што смо се после само две године рада пласирали у Евролигу. Видећемо, још је то далеко, али сигурно не идемо да будемо аутсајдери", рекао је Ристовић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару