Блејк Шилб ново појачање Звезде

КК Црвена звезда довела је и друго појачање пред наредну сезону. На Мали Калемегдан долази Американац Блејк Шилб, доскорашње крило француског Шалона.

12.00 - Није ни стигао у Црвену звезду, а "комшијска пецкања" су већ почела. Блејк Шилб и Жофри Ловерњ су били саиграчи у Шалону три године, а од наредне сезоне биће ривали на паркету. Управо му је Француз међу првима пожелео добродошлицу у Београд. "Пријатељу, драго ми је што ћу те видети у Београду. Надам се да ћеш заволети Србију као и ја ,али изабрао си погрешан тим. Проблем је у томе што ништа нећеш освојити", написао му је љубимац навијача црно-белих на Твитеру. Шилб је имао спреман одговор: "Исто су ми говорили и када сам прелазио у Шалон".

Кошаркашки клуб Црвена звезда наставља да се појачава за наредну сезону. Након Словенца Јаке Блажича, нови играч екипе са Малог Калемегдана биће Американац Блејк Шилб. Он игра на позицији крила а са црвено-белима је потисао трогодишњи уговор.

Шилб је рођен 23. децембра 1983. године у градићу Рантул (држава Илиноис). Студирао је на Униврезитету Лојола, а пошто по завршетку студија није драфтован у НБА преселио се у Европу.

Од 2007. до 2009. године бранио је боје чешког Нимбурка са којим је освојио две титуле шампиона и два трофеја у националном Купу. После одличних игара у Чешкој, протекле три године играо је за француски Шалон.

Са Шалоном је био два пута освајач француског Купа (2011, 2012), а 2012. године са овим тимом био је и шампион Француске, што му је омогућило играње у Евролиги прошле сезоне.

Шилб је у другом најквалитетнијем такмичењу на свету, на укупно 10 утакмица, просечно бележио 15,5 поена, 4,6 скокова и четири асистенције по мечу.

У ризници личних трофеја Шилб има и две МВП награде. Наиме, 2008. године проглашен је за најбољег играча чешког Купа, а 2012. године био је најкориснији играч финала француског плеј-офа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару