Читај ми!

Дивац: Балканске земље фаворити

Владе Дивац очекује да се репрезентације са Балкана укључе у борбу за медаље на предстојећем Европском првенству у кошарци и издвојио Црну Гору као најозбољинијег кандидата за освајање титуле.

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) и један од најбољих европских кошаркаша свих времена, Владе Дивац, рекао је да много очекује од балканских селекција на предстојећем првенству Европе и истакао да је Црна Гора фаворит за освајање титуле.

"Не би ме зачудило да све три медаље у Словенији оду баш репрезентацијама са простора нашег региона. Увек је тешко предвидети ко би могао да постане нови првак Европе. Међутим, као фаворита издвојио бих Црну Гору зато што ће на на предстојећем Евробаскету имати најкомплетнију репрезентацију", рекао је Дивац.

Занимљиво је да ће на предстојећем континенталном шампионату у истој групи (Б) играти чак четири селекције са простора бивше Југославије - Македонија, Црна Гора, БиХ и Србија.

"На овим просторима увек се играла квалитетна кошарка. Мислим да тимови са наших простора могу далеко да догурају и не би ме зачудило да све три медаље оду баш овим репрезентацијама", оценио је Дивац.

На питање да ли је теже бити врхунски кошаркаш или обављати функцију председника ОКС, Дивац је одговорио да су те две позиције потпуно различите и самим тим јако тешке за поређење.

"Тренирање кошарке је физички веома захтевно пошто су осим утакмица ту и стална путовања и тренинзи. С друге стране, откако сам на челу ОКС имам много већу одговорност јер, заједно са својим тимом, радим на побољшању услова за спорт и спортисте у Србији"", рекао је Дивац.

Првенство Европе за кошаркаше биће одржано у Словенији од 4. до 22. септембра, а у Б групи у Јесеницама, поред Македоније, Црне Горе, БиХ и Србије, играће још Литванија и Летонија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару