Бајић напушта Игокеу, Џикић се враћа у Крку

Драган Бајић је одлучио да не продужи уговор са Игокеом, иако је претходно најављивао другачији исход, преноси Мондо. На другој страни, Александар Џикић се враћа у Ново Место, где ће у наредне две године поново предводити екипу Крке.

Драган Бајић је одлучио да напусти клупу Игокее. Иако је ове сезоне остварио највеће успехе са клубом из Александровца (прваци Босне и Херцеговине и прво место у регуларном делу АБА лиге), Бајић је ипак одлучио да не продужи угвор са „игосима", преноси „Мондо".

Бајић је већ обавестио председника клуба Бориса Спасојевића и остале чланове руководећих структура о својој одлуци.

Бајићев одлазак би требало да буде потврђен на седници Управног одбора у среду увече, након чега ће с еклуб дати у потрагу за новим стручњаком.

После званичне потврде Бајићевог одласка биће познато више детаља о самим разлозима.
Није познато где ће Бајић наставити каријеру, али се зна да је за његов услуге био заинтересован украјински Химки.

На другој страни, словеначки шампион Крка је добила новог тренера. Њих ће у наредној сезони предводити Александар Џикић, који је у периоду од 2009. до 2011. године већ седео на клупи овог тима.

Српски тренер је потписао уговор на две године.

Џикић је са тимом из Новог Места освојио две титуле првака Словеније, трофеј Еврочеленџ купа, а успео је и свом тиму да обезбеди место на завршном турниру АБА лиге. Сезону пре тога био је тренер Олимпије.

Џикић, који је предводио и младу селекцију Србије, тренерску каријеру почео је у Партизану, у којем је радио укупно 14 година, на крају и као асистент првог тренера.

Он се 2005. године преселио у Сједињене Америчке Државе, где је био помоћни тренер у америчком НБА лигашу Минесоти Тимбервулвс. Он је тако постао први стручњак коме је то пошло за руком, а да претходно није радио у Сједињеним Америчким Државама.

Последњи тренерски ангажман имао је у Лијетувос Ритасу у сезони 2011/2012.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару