Читај ми!

Црно-бели славе титулу

Црвена звезда - Партизан 52:68. Четврта утакмица финалне серије Суперлиге донела новог-старог шампиона екипу Партиѕана који је стигао до 12 везане титуле. Црвено-бели подлегли притиску, императиву победе, руке су се везале. Партизан одиграо сјајну одбрану, доминација у рекету и заслужен тријумф.

23.01 - Патризан је нови-стари шампион Србије. У финалној серији плеј-офа савладана је Црвена звезда резултатом 3:1.

23.00 - Крај утакмице. Партизан је славио у четвртом мечу резултатом 68:52. 

22.30 - Нако 30 минута игре Партизан води са великих 50:33. Звезда нема решења у нападу, очајан шут за три поена. Црвено-бели никако да повежу редове.

22.08 - Почело је друго полувреме. 

21.54 - Сјајна друга четвртина Партизана, очајна друга четвртина Црвене звезде. Богдановић је са две тројке, са више од осам метара, означио почетак серије црно-белих која их је и довела до 15 поена предности у једном тренутку. Податак који заиста делује невероватно - једино је Ракочевић постигао поене за Црвену звезду из игре?! Резултат на полувремену је стога врло реалан (21:34). 

21.25 - Након десет минута кошарке Партизан води са четири поена разлике (11:15). Игра се доста чврсто, тензија се неумитно преноси и на играче, па смо тако видели чак 15 фаулова, 11 играча Партизана и четири кошаркаша Црвене звезде. Очајан проценат шута Црвене звезде основни разлог што чета Дејана Радоњића нема позитиван резултат.

21.02 - Почео је четврти меч финалне серије Суперлиге између Црвене звезде и Партизана. 

20.35 - Припреме за вечерашњи дуел протичу на врло сличан начин као и до сада под јаким мерама обезбеђења због повишених тензија током финалне серије. Полиција је присутна у свим околним улицама око хале Пионир и забрањује пролаз и задржавање у свим мањим улицама. Кордони жандармерије забрањују пролаз свима кроз простор међу зградама око дворане, и терају све групе да се не задржавају већ прођу до сале главним улицама. Око сале је гужва, а кордони полиције се налазе свуда наоколо. У сали су све трибине одвојене од терена са две ограде и простором између, а повећан је и број редара. Малобројни навијачи Партизана одвојени су од остатка сале двоструким кордоном жандармерије и кордоном редара, као и празним простором између.

Кошаркаши Партизана одбранили су титулу првака Србије пошто су вечерас савладали градског ривала Црвену звезду са 68:52 (15:11, 19:10, 16:12, 18:19) и у финалној серији плеј-офа националне Суперлиге тријумфовали укупно са 3:1 у победама.

Ово је Партизану 12. узастопна титула првака државе, а 20. укупно. Најефикаснији у победничком тиму био је Богдан Богдановић са 17 поена, док је Владимир Лучић постигао 14 уз пет скокова, а жофри Ловерњ додао је 15. У редовима Црвене звезде истакли су се Де Маркус Нелсон са 12 и Рашко Катић са 11 поена.

Партизан је победио лакше него што се очекивало. Звезде је водила само са почетних 2:0 и једном је успела да изједначи у првој четвртини. Црно-бели су у другој четвртини стекли двоцифрену предност, која се од тада није спуштала.

Партизан је у крајем првог полувремена остао без Дависа Бертанса, који је повредио колено, али ни то није ништа променило на терену. Звезда је играла јако лоше у нападу, поготово у шуту са дистанце, пошто је промашила првих 17 шутева за три поена.

Игор Ракочевић постигао је први кош на утакмицу, после чега је Партизан повео са 6:2. Звезда је нешто касније изједначила на 8:8. Црно-бели су после тога повратили предност и после прве деонице водили су са 15:11.

Партизан је, међутим, на крају прве и почетком друге четвртине направио серију од 13:0, од чега је Богдановић постигао 10 поена и тако повео са великих 26:12. Гостујући тим одлично је играо у тим тренуцима, погађао и и споља и испод коша, као и у одбрани. Звезда није имала расположене играче, само је Ракочевић индивидуалним напорима покушавао да уради нешто више. Предност Партизана је кретала се углавном око 15 поена. На два минута пре краја, повредио се у једном дуелу Бертанс, који је са терена изашао шепајући уз помоћ саиграча. Њему су лекари стављали лед на колено и он се после тога није враћао у игру.

Партизан је, међутим, и без њега наставио да "решета" кош Звезде, а средином треће деонице имао је максималну предност од 24 поена разлике, 47:23.

Звезда је последњи покушај враћања имала у последњој четвртини, када је смањила вођство гостију на 13 поена, али је тај налет заустављен пошто је Бојан Суботић добио техничку грешку због псовања судије. Црвено-бели су, међутим, успели само да смање вођство Партизана.

Утакмица је одиграна у препуном и претоплом Пиониру.

 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару