Још увек нисмо шампиони

Тренер Партизана Душко Вујошевић наглашава да, и поред велике предности његове екипе у финалној серији, титула још увек није освојена. Многим навијачима више значи победа над Звездом него да освојимо титулу. Тренутно смо у прилици да тријумфом урадимо и једно и друго, што је изванредна ствар, рекао је Вујошевић пред трећу утакмицу вечитих ривала.

Партизан је са две победе у финалној серији, једној убедљивој другој тесној, направио огроман корак ка освајању 12. титуле у низу. Прву меч лопту покушаће да искористе у понедељак у хали Пионир.

Тренер црно-белих Душко Вујошевић, ипак, не жели да прима честитке, и не дозвољава прерано славље.

"Већ после победе на првом мечу рекао сам да ће екипа која прва оствари две победе још бити далеко од циља. Добити утакмицу са Црвеном звездом је тешка ствар, ма како изгледало са стране. Нико од нас не мисли да је ствар близу краја, већ знамо да ће у Црвеној звезди, као људи прибијени уз зид, у понедељак дати максимум", рекао је Вујошевић.

Вујошевић се присетио и ситуације из сезоне 2008/2009, када је Партизан такође има предност од две победе, али је онда допустио вечитом ривалу да избори мајсторицу.

"Сећам се да је Вонтиго Камингс куповао карту за повратак у САД након друге утакмице, без мог знања. Имамо искуство те врсте и мислим да не може да нам се догоди да будемо опуштени, мада можемо да изгубимо и ако дамо максимум", рекао је Вујошевић.

Стратег Партизана је нагласио да је свестан значаја дуела са Црвеном звездом за све навијаче црно-белих.

"Многим навијачима више значи победа над Звездом него да освојимо титулу. Тренутно смо у прилици да тријумфом урадимо и једно и друго, што је изванредна ствар".

У својим изјавама Вујошевић је би оизузетно одмерен, решен да ни на који начин не пренесе погрешан утисак да верује да је Партизан осигурао нову титулу првака Србије.

"Крајње је неизвестан исход. Надамо се да ћемо од потенцијалне три наредне утакмице успети да добијемо једну и освојимо титулу. После квалификовања за Евролигу, што су урадиле обе лиге кроз АБА лигу, егзистенцијална црта није присутна у пакету који носи државно првенство. Ипак, то га не обезвређује".

Вујошевић је, такође, неколико пут поновио да је његовом тиму много стало да освоји титулу, али и да зна да је Звезда противник који неће одутати.

"Звезда је велики ривал по саставу тима, величини клуба и бројности навијача, али од тога ко ће бити шампион не зависи стање у држави, да ли ће неко бити срећнији или не. То нема везе".
Сви играчи Партизана су здрави и спремни да истрче на терен.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару