Читај ми!

Нова победа Партизана

Партизан води са 2:0 у финалној серији плеј-офа Суперлиге. У другом мечу савладана је Црвена звезда 71:69 (16:22, 17:21, 19:11, 19:15). Звезда је водила током целог меча, Партизан је стизао предност и на крају престигао црвено-беле. Наредни меч игра се у понедељак од 19.00 часова, домаћин је Партизан. Директан пренос је на нашем Другом програму.

21.10 - Крај. Партизан је савладао Звезду са 71:69.

20.41 - У тиму звезде Суботић прави пету личну грешку и напушта игру 6 минута пре краја. 

20.36 -Фаул у нападу Лучића, то је његова пета лична, до краја је остало 8 минута и 30 секунди. 

20.32 - Трећа четвртина припала Партизану, који је успео да смањи предност Звезде на само два поена, 54:52.

 

19.38 - Звезда поново заиграла одлучније и много сигурније, и повећава предност на 11 поена разлике. 

19.53 - Полувреме. Црвено-бели одржали предност, 43: 

19.34 - "Вечити" заменили улоге на терену. Сада Паризан смањује на два поена разлике, сигурнијом игром у нападу, док се Звезда мучи. Прво је Бертранс сјајно блокирао симоновића, а потом је у фантастично акцији, Ловерњ закуцао. Радоњић је затражио тајм-аут, како би прекинуо серију црно-бели.

19.30 - И у почетку друге четвртине, Звезда сигурнија, кажњава грешке ривала без милости. Звездина сјајна одбрана, којој је помогао Вестерман тиме што се оклизнуо, натерала ривала на још једну изгубљену лопту - Бертранс није успео да убаци лопту у игру за пет секунди.

19.24 - Крај првог периода игре. Црвено-бели боље ушли у меч и воде са 22:16. 

19.20 - Партизан је везао неколико грешака, што је Звезда умела да искористи. Богдановић је направио грешку у вођењу лопте.  

19.07 - Неколико лепих потеза на обе стране. Прво је Лучић сјајно закуцао из контре, а потом Симоновић узвратио тројком.

19.04 - После четири минута игре први знаци нервозе. После фаула Муслија над Ракочевићем, дошло је до кошкања двојице кошаркаша, али су се брзо умешали саиграчи и раздвојили их. 

19.00 - Почео је други меч финала плеј-офа, Црвена звезда - Партизан. 

18.50 - Још десет минута је остало до почетка другог меча финала плеј-офа Суперлиге између Звезде и Партизана. 

Кошаркаши Партизана повели су са 2:0 у победама против Црвене звезде у финалној серији Суперлиге, пошто су као гости тријуфмовали са 71:69 (16:22, 17:21, 19:11, 19:15). Трећа утакмица играће се у понедељак, 10. јуна од 19.00 у хали Пионир, а домаћин ће бити Партизан. Шампион Србије постаће екипа која постигне три победе.

Најефикаснији у Партизану био Давис Бертанс са 13 поена, док је Богдан Богдановић постигао 11. Звезду су предводили Рашко Катић и Марко Симоновић са по 17 поена.

Партизан је стекао почетно вођство од 5:1 преко Драгана Милосављевића и Дејана Муслија, али је Звезда узвратила преко капитена Игора Ракочевића, да би тројком Симоновића средином прве четвртине повела 8:7.

Екипе су играле врло тврду одбрану, а први плејмејкер црно-белих Лео Вестерман направио два пенала за мање од два минута. Трећи је добио брзо по уласку у игру у другој деоници, тако да је у првом полувремену играо тек нешто више од два минута. Звезда је после прве денице водила 22:16, а последње поене у том делу игре постигао је Вук Радивојевић уз сам звук сирене, пошто је претрчао пола терена.

Сада се многе ствари мењају, иако на први поглед изгледају исто. Меч се поново игра у Пиониру, али овога пута пред Звездиним навијачима, чија подршка ће бити неопходна изабраницима Дејана Радоњића, ако желе да задрже какве-такве снове о титули.

Јунак првог меча био је Драган Милосављевић, који је са 28 поена предводио црно-бели талас. Велика предност црно-белих у односу на ривала је чињеница да не постоји „звезда" у екипи, играч коме је загарантован број шутева или минута по меча.

После два поена Катића на почетку друге деонице, Партизан је преко Богдана Богдановића и Жофреа Ловерња направио мини серију од 6:0 и пришао на 24:22. Тај налет гостију зауставио је тренер црно-белих Душко Вујошевић, коме је досуђена техничка грешка.

Ракочевић је искористио један пенал, али онда је Борис Савовић дао кош уз слободно бацање, после чега је Симоновић дао тројку, а после неколико грешака Партизана, Нелсон и Савовић су дали још по кош за серију од 10:0 и вођство од 37:24.

Партизан тада није успевао да се прилагоди чврстој одбрани Звезде, а једини расположени играч био је Милосављевић, захваљујући коме разлика за домаће на полувремену није била већа од 43:33.

Гостујући тим вечерас жестоко је почео друго полувреме, и после две тројке Гордића и једне Бертанса пришао је на 49:46. Звезда није испуштала предност захваљујући одличном Катићу и кошевима Симоновића и Савовића, а у последњих десет минута ушла је са 54:52.

Партизан је од почетка другог полувремена играо оптерећен пеналима кључних играча, тако да је Лучић у 32. минуту изашао због пет пенала, а Вестерман је још од треће деонице играо са четири пенала. Црно-бели су успорили игру и зауставили брзе нападе Звезде, која је у распону од 12 минута у трећој и четвртој четвртини постигла само седам поена. Партизан је коначно средином последње четвртине успео да изједначи на 59:59, али поени су се тешко постизали на обе стране.

Ловерњ је имао шансу да доведе Партизан у вођство пошто је био сам на шуту за три поена, али је промашсио, након чега је Катић постигао два пенала, а нешто касније је Симоновић дао тројку за вођство 64:59 два минута и 20 секунди пре краја, али је већ у следећем нападу узвратио Богдановић.

У следећа два минута Звезда је достизала четири поена предности, а Партизан смањивао све док Савовић није промашио једно слободно бацање, а Бертанс погодио оба пенала за 67:66, а онда постигао тројку за вођство црно-белих од 69:67 19 секунди пре краја меча, а онда успео да сачува предност до краја.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару