Леброн Џејмс, краљ Саут Бича

У последњој секунди продужетка Леброн Џејмс је донео тријумф Мајамију у првом мечу финала Истока са Индијаном. Краљ Џејмс је, иначе, у победу свог тима уткао 30 поена и по десет скокова и асистенција, што ниједан играч није успео у плеј-офу још од 1986. године.

Кошаркаши Мајамија победили су на свом терену у ноћи између среде и четвртка Индијану са 103:102, и то после продужетка. Мајами је тако повео са 1:0 у финалу Источне конференције.
Победу Мајамију донео је Леброн Џејмс кошем у последњој секунди утакмице.

Судије су након његовог полагања прегледале снимак и потврдиле да је Џејмс упутио лопту ка кошу пре истека времена.

Индијана је 2,2 секунде пре краја продужетка водила са 102:101, после поена Пола Џорџа са линије за слободна бацања, али није успела да заустави Џејмса.

Пре тога, Џорџ је "тројком" 0,7 секунди пре краја регуларног дела изборио продужетак Индијани.
Џејмс је утакмицу завршио са "трипл дабл" учинком у каријери у плеј-офу од 30 поена, 10 скокова и 10 асистенција. Овоје први „трибл дабл" ове врсте у плеј-офу још од 1986. године.
Двејн Вејд додао је 19 поена, шест скокова и пет асистенција, а Крис Бош убацио је 17 поена.

"Имао сам полагање, није као да сам погодио са пола терена. Имао сам полагање. Радим то од осме године", покушао је да смири еуфорију Џејмс.

У екипи Индијане Пол Џорџ је био најефикаснији са 27 поена, Дејвид Вест убацио је 26, а Рој Хиберт постигао је 19 поена и имао девет скокова. Управо се изостанак Роја Хиберта са паркета у последњем нападу сматра пресудним за пораз Индијане, што признаје и сам тренер Пејсерса.

"Сигурно ћемо га имати на терену следећи пут", рекао је кратко Френк Вогел.

Наредна утакмица игра се у петак увече у Мајамију.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару