Читај ми!

Спарси одували Вориорсе

У 6. утакмици полуфинала Западне конференције НБА лиге Сан Антонио је у Оукленду савладао Голден Стејт са 94:82 (21:19, 26:21, 19:19, 18:23) и укупним резултатом 4:2 у победама пласирао се у финале Конференције у којем ће му противник бити Мемфис. На Истоку, пак, још се не зна ко ће бити противник Мајамију у финалу пошто је Њујорк јутрос победио Индијану са 85:75 (19:15, 21:19, 27:23, 18:18) и смањио водјство супарника на 3:2 у серији у којој се игра до четири победе. Наредна утакмица играће се у суботу у Индијанаполису.

У екипи Сан Антонија петорица играча из прве поставе постигли су двоцифрени број поена. Најефикаснији је био Тим Данкан са 19 поена и шест скокова, Кави Леонард додао је 16 уз 10 скокова, а Тијаго Сплитер 14 поена.

Тони Паркер убацио је 13 поена, од којих 10 у последњој четвртини, а имао је и осам асистенција, док је Дени Грин додао 11 поена.

"Ово је била тешка серија и добар тест за нашу одбрану. Поносан сам на моје играче, пошто су, након прве две утакмице, били константни у одбрани", рекао је тренер Сан Антонија Грег Поповић.

У екипи Голден Стејта Стивен Кари постигао је 22 поена, а Џерет Џек 15.

Финална серија Западне конференције почиње у недељу увече, а у првој утакмици Спарси ће бити домаћини Мемфису.

Кошаркаши Њујорка победили су на свом терену Индијану са 85:75 и смањили на 2:3 у полуфиналу плеј-офа Источне конференције.

Кармело Ентони био је најбољи у екипи Никса са 28 поена, а по 13 су додали Џеј Ар Смит и Крис Копленд.

"Нисмо били спремни да завршимо серију. Желели смо да заштитимо предност домаћег терена. Једну утакмицу смо већ изгубили у Медисон Сквер гардену и због тога смо у оваквој ситуацији. Али, идемо од утакмице до утакмице и верујемо у успех. Доказали смо да можемо да побеђујемо на гостујућем терену а то морамо да урадимо у Индијани", рекао је Ентони.

У екипи Индијане Пол Џорџ постигао је 23 поена и имао по шест скокова и асистенција, Дејвид Вест додао је 17 поена и 10 скокова. Утакмицу је пропустио Џорџ Хил због повреде.

Наредна, шеста утакмица игра се сутра увече у Индијани, а Никсима је потребна победа како би изборили одлучујућу седму утакмицу на свом терену, која би се играла у понедељак. Њујорк ће покушати да постане девети клуб у НБА лиги који је после 1:3 успео да преокрене и добије серију.

Са друге стране, Индијани је потребна победа за пласман у финале, у које се већ пласирао актуелни шампион Мајами.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару