Читај ми!

Бојић “креира” табелу

Директор кошаркашке лиге Србије Предраг Бојић суспендовао је пет клубова и рекао је да неће признати резултате 11. кола због неплаћања финансијских обавеза, а клубовима је дао рок до 21. маја да их измире. На листи су Партизан, Звезда, Металац, Војводина и Слобода.

Бојић је у саопштењу навео да ако Партизан, Црвена звезда, Металац, Војводина и Слобода не плате своја дуговања до тада, њихове утакмице биће регистроване службеном победом за њихове ривале.

Финансијске обавезе односе се на казне од почетка Суперлиге и на понеку чланарину. Звезда је неколико пута раније јавно објавила да не признаје казне и да нема намеру да их плати. 
Утакмице 11. кола игране су јуче. Партизан, Звезда и Војводина су победили, а Металац и Слобода поражени.

Бојић је у саопштењу упозорио клубове да "међусобна вређања, инсинуације, етикетирање и напади на судије могу мање наудити онима којима су упућене, али много више угледу кошарке". Он је оценио да то "урушава систем" и доводи у питање спортски завршетак такмичења.

"Схватите то, имајте поверења у људе које сте ви једногласно изабрали (судије, делегати, контролори, директор лиге, председник судијске комисије) и својим понашањем избегните казне које ће сигурно бити још ригорозније. Једино можемо спортским понашањем, узајамним поштовање, придржавањем пропозицијама и правилима игре заједнички довести лигу до краја", наводи се у саопштењу.

Бојић је подсетио клубове на договор пре почетка такмичења да се за сваку поновљену техничку грешку казна удвостручује. "Моле се играчи, тренери и службена лица да својим коректним понашањем пре, за време и после утакмице доприносе квалитету и угледу такмичења, што је у интересу свих", навео је Бојић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару