Мајами лако са очајним Булсима

У 4. утакмици полуфинала плеј офа Источне конференције НБА лиге Мајами је, гостујући у Чикагу, савладао очајне Булсе са 88:65 и повео са 3:1 у серији у којој се игра до четири победе. Исту предноист у полуфиналу Запада стекао је и Мемфис савладавши Оклахому, после продужетка, са 103:97.

У екипи актуелног шампиона НБА лиге само двојица играча постигли су двоцифрени број поена, Леброн Џејмс 27, уз осам асистенција и седам скокова, и Крис Бош 14 поена.

Мајами је победу обезбедио у трећој четвртини серијом од 17:9, и то је први пут у клупској историји Чикага да је постигао мање од 10 поена у једној четвртини у плеј-офу. Такође, Булси никада до сада нису постигли мање од 69 поена у утакмици у доигравању.

"Морали смо напорно да радимо за ову победу. Никада не волим да кажем да смо некога лако победили", рекао је играч Мајамија Крис Бош.

У екипи Чикага, која је из игре шутирала катастрофалних 25,7 одсто а за три поена мизерних 11,8 %, најефикаснији је био Карлос Бузер са 14 поена и 12 скокова, а Џими Батлер додао је 12. Булси због очајног шута нису материјализовали скакачку доминцију (46:36) а занимљив је и податак да се плеј Булса Нејт Робинсон није уписао у стрелце иако је сјајан у плеј-офу. Српски кошаркаш Владимир Радмановић ни овога пута није играо.

Наредна, пета утакмица игра се сутра увече у Мајамију, где би домаћи тим победом могао да обезбеди пласман у финале Источне конференције.

Грмљавина утишана после продужетка у Мемфису 

За разлику од Мајамија који је од почетка контролисао и игру и резултат против Чикага, Мемфис је у дуелу са Оклахомом прошао пут сличан оном којим је Олимпијакос стигао до европске титуле у недељу вече.

Јер, као и Олимпијакос против Реала, тако је и Мемфис против Оклахоме у једном тренутку губио са 17 поена разлике (29:46). Од тог тренутка домаћин је, "јурећи" резултат појачао агресивност и крајем треће деонице коначно стигао до изједначења (72:72).

С обзиром на улог, неизвесна завршница била је загарантована. Предвићања су се обистинила и до краја се играло кош за кош. Поенима из слободних бацања Зек Рандолф и Марк Гасол донели су предност Мемфису у самом финишу сусрета 94:92, али је Кевин Дурент 6,4 секунде пре последњег звука сирене изједначио на 94:94 и тимове одвео у продужетак.

У додатних пет минута спретнији су били домаћини и тако стигли на корак од финала плеј-офа Запада.

Са 23 коша, 11 скокова и шест "рампи" Гасол је био најистакнутији појединац Мемфиса, док је са 27 поена Дурент предњачио у пораженом тиму.

Иначе, занимњиво се споменути да Марка Гасол није изабран у најбољу дефанзивну поству лиге и поред признања за најбоњег дефанзивног играча. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару