Читај ми!

Пирејци поносни на одбрану титуле

Нови-стари шампиони Европе,кошаркаши пирејског Олимпијакоса, поносни на нови успех. Играчи су веома емотивно доживели финале у Лондону и сви редом истичу тимску игру и тимски дух као кључ победе. У Реалу тужни и жељни извлачења поука.

Кошаркаши Олимпијакоса истакли су да је одбрана титуле у Евролиги нешто што не може свако да уради, као и да су поносни што су постали део историје.

"Ово је заиста невероватно. Губили смо и потом се вратили по ко зна који пут. Одбранити титулу у Евролиги је нешто што ретко коме полази за руком. Поносни смо што смо постигли тако нешто. Реал Мадрид је био тежак противник, али смо им показали какву екипу имамо", рекао је бек грчке екипе Костас Слукас.

Олимпијакос је у недељу у финалу Евролиге у Лондону победио Реал Мадрид са 100:88 и тако одбранио титулу коју је прошле сезоне освојио И Истанбулу.

"Ово је изврсно, тим је невероватан. Са оваквом хемијом можемо да победимо свакога. Сви су видели начин на који смо играли, то је било невероватно. Заиста није могло да буде боље. Осећам се савршено, чак и срећније него прошле сезоне", рекао је центар Олимпијакоса и
бивши играч Црвене Звезде Перо Антић.

МВП финалног турнира Василис Спанулис није крио одушевљење након што је Олимпијакос одбранио титулу европског шампиона. 

"Била су то невероватна три дана у Лондону, дошли смо као прваци, али у исто време и као аутсајдери. Играли смо много пута 'леђима уз зид', имали смо пуно проблема и то нас је ојачало. Победили смо две велике екипе и заслужујемо да будемо на врху Европе" - истакао је Спанулис.

Плејмејкер Ејси Ло казао је да његова екипа није престала да верује у победу и када је губила са 17 поена од Реала и истакао да је то чини посебном.

"Опет смо то урадили, невероватан је осећај. Нисмо престајали да верујемо ниједне секунде и то ову екипу чини посебном. Срећан сам и поносан што сам део овог тима. Губили смо са 17 разлике, али смо се вратили и победили. Сви имају заслуге за победу, променили смо
стручни штаб, довели неколико нових играча, али смо остали исти. Ми смо увек Олимпијакос", рекао је Ло.

Крило екипе из Пиреја Костас Папаниколау рекао је да је Олимпијакос показао да не може да изгуби у финалу.

"Овај тим не може да изгуби у финалу. Ово је лудо, невероватно, успели смо поново да то урадимо. Дошли смо у Лондон само да се боримо за што бољи резултат. Не само да смо освојили Евролигу и одбранили титулу, него смо и постигли 100 поена у финалу. Немам шта више да кажем, све пише на семафору", рекао је Папаниколау.

Стратос Перпероглу је истакао да је Олимпијакос показао да је екипа која никада не одустаје.

"Осећам се сјајно, невероватно, тешко је описати... Ово је моја трећа титула у Евролиги... Олимпијакос је други пут заредом на крову Европе, то је баш тешко постићи. Осећам се благословено, овај тим никада не одустаје", истакао је Перпероглу, који је пре доласка у
Олимпијакос на почетку сезоне два пута био шампион Европе са њиховим највећим ривалом Панатинаикосом.

Олимпијакос је први пут постао шампион Европе 1997. године када је тренер био Душан Ивковић, који је поново освојио Евролигу прошле сезоне, после чега је напустио клупу грчког клуба, где га је заменио Јоргос Барцокас.


У Реалу тугују и желе да извуку поуке

На другој страни, туга. Разумљиво. ''Краљевићи'' жале за пропуштеном великом шансом али најављују напад на титулу и следеће сезоне.

Плејмејкер Мадриђана Серхио Љуљ рекао је да његова екипа мора много да научи из пораза од Олимпијакоса у финалу Евролиге и да се нада да ће следеће сезоне освојити то такмичење.

"Имали смо добру сезону у Евролиги, али смо тужни јер смо изгубили у финалу. Ово је млад и амбициозан тим и следеће сезоне ћемо покушати да поново изборимо финале и да овог пута победимо. Морамо много да научимо из овог пораза", рекао је Љуљ за сајт Евролиге.

"Када играте финале као ово против Олимпијакоса онда морате да пружите на терену све што знате. Добро смо почели, али смо изгледа прерано истрошили батерије. Они су се вратили у утакмицу јер имају много више искуства у важним мечевима попут овог", казао је Љуљ.

Најефикаснији у екипи Реала у финалу Руди Фернандез такође је оценио да је Олимпијакос много искуснија екипа.

"Олимпијакос има много искуства у оваквим утакмицама, а нама ово мора да буде школа за следећу сезону", рекао је Ферндандез.

Центар шпанске екипе, амерички кошаркаш Маркус Слотер рекао је да су играчи Олимпијакоса показали да имају одличан тим и да су заслужено победили.

"Почели смо паклено, али смо се онда охладили. Кошарка је игра са много трчања, ми смо то радили на почету, али смо успорили. Олимпијакос је одличан тим и заслужили су ову победу. Показали су да имају шампионско срце. Нажалост, ми нисмо шампиони и због тога нам
је веома тешко", рекао је Слотер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару