Спанулис, владар Лондона

Олимпијакос одбранио титулу европског првака савладавши у финалу завршног турнира Евролиге Реал 100:88. Мадриђани прокоцкали 17 поена предности. ЦСКА победио Барселону у мечу за треће место.

Кошаркаши атинског Олимпијакоса одбранили су титулу првака Европе пошто су вечерас у Лондону, у финалној утакмици завршног турнира Евролиге, савладали екипу Реала из Мадрида са 100:88 (10:27, 27:14, 24:20, 39:27).

Грчки клуб се окитио трећом континенталном титулом, након што је претходно тријумфовао 1997. и 2012. године под вођством српског стручњака Душана Ивковића.

Гледаоци су видели фантастичан меч, једно од најбољих финала Евролиге уопште. Реал Мадрид је водио у првом полувремену са чак 17 поена разлике, али се Олимпијакос вратио у меч одличном одбраном и на крају забележио убедљиву победу.

Најефикаснији у победничком мечу био је Василис Спанулис са 22 поена, а све је дао у другом полувремну. Ејси Ло му је помогао са 20. Реал Мадрид је предводио Руди Фернандес са 21 поеном.

Кошаркашки московског ЦСКА освојили су треће место на завршном турниру Евролиге пошто су савладали екипу Барселоне са 74:73 (15:12, 20:23, 24:19, 15:19).

Руски шампион играо је боље и имао вођство већим делом сусрета, али су Каталонци успели да да им се приближе и запрете у последњој четвртини. Барселона је 32 секунде пре краја повела тројком Навара (73:72), али је ЦСКА поенима Џексона из слободних бацања пет секунди касније обезбедио победу.

У редовима "армејаца" играла су сва четворица српских интернационалаца. Ненад Крстић је постигао седам поена, Владимир Мицов шест, Милош Теодосић пет, и Зоран Ерцег два. Најефикаснији су били Хријапа са 16, Вимс са 14 и Џексон са 13 поена. У тиму Барселоне истакао се Наваро са 17 поена.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару