Мајами и Сан Антонио узвратили брејк

У трећој утакмици полуфинала плеј-офа Источне конференције америчке професионалне кошаркашке лиге Мајами је јутрос у Чикагу савладао домаћина са 104:94 и повео са 2:1 у серији у којој се игра до четири победе. До брејка је дошло и у трећој утакмици полуфинала Запада пошто је Сан Антонио у Оукленду победио Голден стејт са 102:92 и, такође, повео са 2:1 у тој серији.

Фаворизовани Мајами и искусни Сан Антонио узвратили су ударац! Они су популарно речено направили ''рибрејк'' и поново стекли предност домаћег терена. Хит је славио у Чикагу са 104:94 а Сан Антонио у Оукленду са 102:92 за предност у серијама од 2:1.

Мајами су до победе у Чикагу предводили Леброн Џејмс и Крис Бош. Са 25 кошева Џејмс је био најефикаснији појединац меча, док је учинак Боша износио 20 поена и чак 19 ухваћених лопти. Сјану ролу имао и Норис Кол који је меч завршио са 18 поена а ''тројке'' је шутирао 3/3.

У пораженом Чикагу најјачи утисак оставили су Карлос Бузер са 21 кошем и Жоаким Моа са 15 поена и 11 скокова. Иначе, меч је обележило катастофално суђење, искључиње центра Булса Назера Мухамеда и ''гледање кроз прсте'' Леброну који је због сукоба са Мухамедом добио само техничку грешку.

Чикаго је домаћин и наредне утакмице која ће се играти у понедељак.

Утакмицу у Оукленду обележио је француски репрезентативац Тони Паркер са 32 поена, од којих је 25 убацио у првом полувремену. Уз Паркера одличну партију пружио је и Тим Данкан са 23 коша, уз десет скокова, док је најефикаснији појединац Голден стејта био Клеј Томпсон са 17 поена. Узрок пораза Вориорса је и слабо шутерско вече Стефа Карија, који је убацио само 5 од 17 шутева.

Наредна утакмица, такође у Оукленду, игра се у ноћи између недеље и понедељка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару