Читај ми!

Звезда поново боља од Партизана

Партизан - Црвена звезда 69:76. Шести дерби сезоне, други у Суперлиги, припао је кошаркашима Црвене звезде. Црвено-бели, предвођени одличним Ракочевићем, од самог су старта имали предност коју нису испуштали и сасвим заслужено однели вредан тријумф. Партизан је сада изједначен на првој позицији са Мега Визуром (7-2), док Црвена звезда сада има победу мање (6-3).

22.55 - Крај врло занимљиве утакмице у Пиониру. Кошаркаши Црвене звезде су сасвим заслужено савладали лидера Суперлиге. Одличан код црвено-белих је био капитен Ракочевић, који је убацио 27 поена. Ослабљена Црвена звезда (Борис Савовић није играо због повреде) је тако стигла до шесте победе у Суперлиги (четврте над Партизаном ове сезоне), док црно-бела и екипа Мега Визуре имају по једну више.

22.24 - Пред улазак у последњих десет минута Звезда и даље држи предност (47:55). Посебно је био занимљив последњи напад треће четвртине, када је Вук Радивојевић постигао тројку са готово девет метара.

21.48 - Полувреме у Пиониру. Црвена звезда је била боља баш за ту предност од десет поена коју има. Једини кошаркашки елемент у коме су изабраници Душка Вујошевића имали предност јесте скок, али то им није донело превише у резултатском смислу.  

21.21 - Црвена звезда је била доста добра у првих десет минута игре, и сасвим заслужено на одмор отишла са предношћу од девет поена (12:21). Друга деоница је почела техничком грешком тренера црвено-белих Дејана Радоњића, због, по његовом мишљењу, неправедно недосуђеног прекршаја над Рашком Катићем.

21.00 - Почео је шести вечити кошаркашки дерби сезоне, други у Суперлиги. Домаћин овог сусрета је Партизан, чији навијачи су доста добро испунили Пионир. 

Црвена звезда је поново успела да савлада Партизан када је Пионир био црно-бео. Победа црвено-белих у шестом дербију сезоне добија на значају када се узме у обзир да је тим са Малог Калемегдана био ослабљен неиграњем неколицине кошаркаша због повреда.

И поред свега, Звезда је доминирала у готово свим аспектима игре, предвођена сјајним Ракочевићем и већ стандарно добрим Катићем.

Звезда је од почетка имала предност која је, у зависности од тренутких околности на терену, варирала од два до 12 поена. Партизан је био бољи у скоку, посебно у нападу, али очајан проценат шута, као и потпуно одсуство Бертанса у кључним моментима, су учинили своје.

Најбољи у редовима Црвене звезде био је Игор Ракочевић са 27 поена и већ стандардно добри Рашко Катић са 17. Код црно-белих бољи од осталих били су Вестерман и Милосављевић са 13, односно 11 поена.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је за његов тим био јако битан добар почетак меча против Партизана,, као и да је за тријумф био важан добар шут.

"Јако смо добро почели, то је било веома битно за нас. Свесни смо проблема које имамо са унутрашњом игром, што се видело у већем броју скокова Партизана, али смо били у добром шуту, за разлику од претходних мечева које сам водио. Стекли смо предност коју смо концентрацијом одржали свих 40 минута", рекао је Радоњић.

"Радују велики проценти шута, али 11 слободних бацања није добро за овај ниво такмичења. Задовољан сам бодовима, надам се да ћемо наставити у истом ритму", закључио је Радоњић.

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да његови кошаркаши нису вечерас осећали "лековити и спасоносни" страх у поразу од Црвене звезде и да је недопустиво да се на његов тим преноси "свадбарска" атмосфера.

"Честитам Црвеној звезди на заслужено победи. Ово је за њих био изузетно значајан меч. Ја сам покушао да тако буде и за нас, али је очигледно дошло до опуштања које је непаметно и недопустиво... Извињавам се публици што нисмо одговорили на тај начин. Недозвољено је да се у сусрету са Звездом не оголи до кости", рекао је Вујошевић.

"Било је пре меча свадбарско расположење, пре свега међу навијачима које се пренело и на екипу, али очигледно је да се ушло без довољно страха, оног лековитог и спасоносног, који спречава да се десе ствари којих се човек плаши... Утакмица показује да ће следећи меч који буду играли Партизан и Црвена звезда имати максималну неизвесност. Глуп је онај који на било који начин потцени Звезду", закључио је Вујошевић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару