Тако је говорио Чарлс Баркли (други део)

Чарлс Баркли је са правом стекао статус највећег брбљивца у америчкој кошарци. Свака његова изјава одударала је од стандардних коментара које су давали остали играчи. Иако је, како је и сам признао, због „дугог језика" често упадао у невоље, Баркли се није променио ни када је окончао НБА каријеру. Ово су још неки занимљиви коментари легендарног кошаркаша.

Након што је амерички дрим-тим на Олимпијским играма савладао Анголу резултатом 116:48, Баркли се осврнуо на сукоб који је имао са противничким играчима: „Ако ме неко гађа, ја ћу му узвратити, макар тај неко изгледао као да није јео неколико недеља. Човече, у једном тренутку сам помислио сам да ће неко од њих бацити копље на мене".

Баркли је био забаван и пред Олимпијске игре, па је током припрема "дрим тима" у Монте Карлу рекао да је "базен био толико леп, пиво сјајно, а конобарице тако згодне да је дошао у искушење да научи да плива".  

Овако звучи Барклијева маркетиншка стратегија: „Ово су моје нове ципеле. Оне те неће направити богатим као што сам ја, са њима нећеш скакати као ја, и дефинитивно због њих нећеш постати згодан као ја. Само ћеш имати патике као ја. То је све".

Баркли је након кошаркашке каријере имао кратак излет и у политичке воде. Он је 1998. године био кандидат за гувернера Алабаме испред Републиканске партије.  Баркли је објаснио укратко свој политички програм: „Да ли сте чулу за смртну казну. Па, ако ја будем изабран за гувернера Алабаме имаћемо „смртоносну недељу". Побићу све те лење олоше".

Када је Џорџ Буш јуниор постао председник Баркли је рекао: „Породица ме је напала због Буша и рекавши да је он добар само за богате. Онда сам их подсетио да сам и ја богат".

Популарни сер Чарлс је 2006. године ипак променио ставове напустио републикански табор. Он је тада рекао: „Био сам републиканац док нису изгубили разум.

Када је упитан да ли је посетио канцеларију тадашњег гувенрера Алабаме, Монтгомерија, Баркли је одговорио: „У Монтгомеријеву канцеларију не пуштају превише тамнопутих људи, осим ако не долазе да чисте".

У тренуцима када су Чикаго Булси били једна од најгорих екипа у НБА лиги (пре доласка Дерика Роуза), Барклију је било чудно како генерални менаџер те екипе, Џери Краус, није добио отказ. Он је изнео своју теорију: „Џери Краус вероватно има слике газдине жене како има секс са мајмуном".

На једној од ол-стар утакмици на којој је учествовао Баркли је изнео занимљиво опажање: „Човече, у целој земљи нема укупно 15 црних милионера, а половина се налази овде у хали".

Баркли се често подсећа времена док је играо за колеџ Оборн. Једном је открио у чему је тајна успеха на колеџу: „Ствар је јасна, док год сам био најбољи стрелац Југоисточне конференције имао сам и одличне оцене".

Познато је да је Баркли током читаве НБА каријере био у сукобу са судијама, које је неколико пута поредио са Хитлером. Чарлс ни по завршетку каријере није закопао „ратну секиру" са судијама : „Мислим да судије у кошарци нису потребне, али и за белце мора да се нађе неки посао који могу да раде".

Једна реч охрабрења легендарног кошаркаша: „Некад је то светло на крају тунела у ствари воз".

О „Великој јабуци" Баркли је рекао: „Обожавам Њујорк, зато сам и понео пиштољ".

Занимљиву изјаву Баркли је имао и о људима око себе: „Кад си богат најбоља ствар су људи око тебе. Ти увек плаћаш рачуне, док су они увек сагласни са оним што говориш, јер желе да ти на крају платиш рачун".

О свом богатству: „Да ме не плаћају три милиона годишње само да бих закуцао лопту у кош, већина људи која би ме видела на улици бежала би у супротном правцу".

Баркли је једноставним речима описао и своју кошаркашку филозофију: „Мој сан је да сви људи који дођу на утакмицу виде добру кошарку. Није ово црква па да морају да буду тако озбиљни".

На крају Баркли је признао: „Ја у ствари не да дајем интервјуе. Ја водим дијалог са медијима због чега касније упадам у невоље".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару