Читај ми!

Најбољи под притиском

Дуел Звезде и Радничког, меч који доноси пласман у Евролигу. "Црвено-бели" под притиском након смене тренера и серије лоших резултата. Крагујевчани већ остварили циљ, али се неће зауставити на томе. У четвртак од 17 сати у првом мечу полуфинала на завршном турниру.

Капитен кошаркаша Црвене звезде Игор Ракочевић рекао је да екипа осећа притисак уочи полуфинала са Радничким на завршном турниру Јадранске лиге, јер тај меч доноси пласман у Евролигу, али је додао да београдски тим има играче који знају да се носе са тим ситуацијама.

"Притисак увек постоји, поготово када меч значи пролаз у Евролигу. Ипак, имамо у екипи играче који су освајали трофеје. Неки знају најбоље да одиграју када су под притиском, можда то баш буде и предност сутра", казао је Ракочевић на конференцији за новинаре у Лакташима.

Црвено-бели ће сутра од 17 сати играти са крагујевачким Радничким у првом мечу полуфинала на завршном турниру.

"Јако смо узбуђени, са великим очекивањима улазимо у меч. Нисмо у најбољем моменту, као ни Раднички, али то су ствари које се не мењају преко ноћи. Надам се да ћемо ипак остварити циљ, пласман у Евролигу. Добро смо се спремали, надам се да ћемо уз помоћ навијача имати добру шансу. Раднички је одлична екипа, са добрим резултатима ове сезоне", навео је Ракочевић.

Црвено-бели су недавно променили тренера, пошто је Владу Вукоичића заменио Дејан Радоњић.

"Свестан сам да нисмо у идеалном тренутку, последњи мечеви су то и показали. Спремали смо се протеклих дана са жељом да савладамо Раднички и дођемо до финала. Раднички је квалитетан тим, играо је сјајно ове сезоне, надам се да ћемо отићи корак даље и пласирати се у финале", поручио је Радоњић.

Стратег Радничког Мирослав Николић казао је да је његов тим остварио први циљ, а то је пласман у Европу, али да се неће зауставити на томе.

"Овде смо већ остварили зацртани циљ, а то је улазак у Европу. Имамо проблема што се тиче хале и услова за Евролигу, али увек се деси неко изненађење. И ми и Игокеа имамо добре тимове. Показали смо да можемо да играмо са Звездом. Они су променили тренера, вероватно ће променити и стил игре. Радоњића знам још из Подгорице. Очекујем од играча да изгину на утакмици, одлучиваће нијансе. Ја сам оптимиста, али верујем у играче. Звезда има јаче центре, али ми имамо боље бекове и спољну линију која ће одлучивати", истакао је Николић.

Кошаркаш Радничког Стефан Синовец рекао је да је оптимиста по питању пласмана у финале.

"Ми смо у сезону ушли са циљем да обезбедимо Европу, добрим играма заслужили треће место и Ф4, где нас 40 минута дели од великог успеха и пласмана у Евролигу. Ове сезоне четири пута смо играли са Звездом, у последњем мечу изгубили на једну лопту. Добром игром током целог меча можемо да дођемо до финала", закључио је Синовец.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару