Брејк Вориорса, Њујорк и Мајами сигурни

Кошаркаши Њујорка победили су на свом терену у ноћи између уторка и среде екипу Бостон Селтикса са 87:71 и повели са 2:0 у првом колу плеј-офа Источне конференције. Исто вођство стекао је и Мајами Хит другом победом над Милвокијем 98:86 а први брејк на Западу направили су Голден Стејт Вориорси слављем у Денверу 131:117 за 1:1 у серији.

Актуелни шампион Мајами и пробуђени Никси стекли су предност од 2:0 у серијама против Милвокија односно Бостона. Голден Стејт Вориорси ''брејкнули'' Денвер у "Пепси Центру" и изједначили у серији на 1:1.

Кармело Ентони био је најефикаснији у победничком тиму са 34 поена, док је Џеј Ар Смит додао 19, а Рејмонд Фелтон 16 поена и седам скокова.

Њујорк је утакмицу "преломио" серијом од 32:11 у трећој четвртини за вођство од 74:59. Никси су тако стекли предност од 2:0 у првом колу плеј-офа први пут од 2000. године и полуфинала Источне конференције са Торонтом.

Пол Пирс убацио је 18 поена, а Кевин Гарнет 12 поена уз 11 скокова у екипи Селтикса, која ће у петак бити домаћин у трећој утакмици.

Кошаркаши Мајамија победили су на свом терену Милвоки са 98:86 и повели са 2:0 у првом колу плеј-офа Источне конференције.

Најефикаснији у екипи актуелног шампиона био је Двејн Вејд са 21 поеном и седам скокова, док је Леброн Џејмс додао 19 поена, осам скокова и шест асистенција. По 10 поена за Мајами додали су Крис Бош, Шејн Батиер и Крис Андерсен.

Ерсан Иљасова је са 21 поеном био најбољи у тиму Милвокија, на чијем ће се терену у четвртак играти трећа утакмица.

Кошаркаши Голден Стејта направили су брејк победивши на гостовању Денвер Нагетсе са 131:117 и изједначили на 1:1 у серији првог кола плеј-офа Западне конференције.

Вориорсе је до победе предводио сјајни Стивен Кари са 30 поена и 13 асистенција. Џерет Џек додао је 26, Херисон Барнс 24, а Клеј Томпсон 21 поен. Треба истачи да су Вориорси играли без Дејвида Лија који је меч пропустио због повреде.

Денвер је тако изгубио први пут после више од три месеца на свом терену и прекинут је његов низ од 24 победа у Пепси Центру.

У екипи Нагетса шесторица играча постигла су двоцифрени број поена а Тај Лосон и Кори Бруер били су најефикаснији са по 19 поена.

Трећа утакмица на програму је у петак у Оукленду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару