Читај ми!

Крис Пол бржи од сирене

У наставку четвртфинала плеј офа Источне конференције НБА лиге Чикаго је као гост савладао Бруклин са 90:82 и изједначио резултат на 1:1 у серији у којој се игра до четири победе. На Западу, пак, Клиперси су опет искористили предност домаћег терена и победом 93:91 против Мемфиса повели са 2:0 у серији.

Ривали у Лос Анђелесу одиграли су одличан меч, а јунак победе Клиперса био је Крис Пол, који је постигао победнички кош 0,1 секунду пре краја, и то док је био ван равнотеже и преко Тонија Алана.

Само мало пре тога, Марк Гасол је изједначио 13,9 секунди пре краја, после тајм-аута Гризлија. Клиперси су одмах потом затражили свој тајм-аут и наместили акцију за Пола.

Плејмејкер домаћих био је најефикаснији играч победничког тима са 24 поена, од чега је осам постигао у последња четири минута. Пол је имао и девет асистенција. Блејк Грифин допринео је тријумфу са 21 поеном и осам скокова.

Мемфис је предводио Мајк Конли са 28 поена.  Серија се сада сели у Мемфис.

Чикаго је изједначио на 1:1 у серији против Бруклин Нетса највише захваљујући доброј одбрани, а тријумфу је много допринео и Жоаким Ноа, упркос повреди десног стопала, због које је једва трчао у првој утакмици.

Булси су посебно добру одбрану одиграли у трећој деоници, када су задржали ривала на 11 поена, односно два коша из игре, и тада су изградили водјство које су сачували до краја меча.

Ноа је утакмицу завршио са 11 поена и 10 скокова. Најефикаснији у победничком тиму био је Луол Денг са 15 поена и 10 скокова, док је Карлос Бузер завршио меч са 13 поена и 12 скокова. За Чикаго је играло девет кошаркаша и сви су се уписали у стрелце.

Најефикаснији код Нетса био је Брук Лопез са 21 поеном. Бруклин је, међутим, из игре шутирао само 35 одсто. Звезда тима Дерон Вилијамс завршио је меч са осам поена, уз шут из игре 1/9.

Резултати:

ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА:

Бруклин - Чикаго 82:90 (1:1 у серији)

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА:

Л.А. Клиперс - Мемфис 93:91 (2:0)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару