Здравље прече и од титуле

Здравствено стање Владе Вукоичића главни разлог за споразмуни раскид сарадње са Црвеном звездом. Владино здравствено стање се озбиљно погоршавало због све учесталијих тахикардија и био је подвргнут лекарским интервенцијама. Када му је тимски лекар једном приликом на тренингу мерио притисак, имао је 150 са 100 на једној, а 160 са 120 на другој руци, рекао је Небојша Човић у изјави "Нашим новинама".

Председник КК Црвена Звезда Небојша Човић рекао је да је разлог прекида сарадње са досадашњим тренером Владом Вукоичићем његово лоше здравствено стање и честе тахикардије ток тренинга и утакмица.

Разлог споразумног раскида уговора Црвене звезде и Владе Вукоичића није резултатска криза већ здравствено стање младог тренера, открио је председник клуба Небојша Човић за "Наше новине". Према Човићевим речима, сада већ бившем тренеру црвено-белих је услед великог притиска и нервозе након утакмица срце убрзано куцало, па је даљи ангажман претио да озбиљно угрози његово здравље.

"Након последњих неколико лигашких мечева Владино стање се озбиљно погоршавало због све учесталијих тахикардија и био је подвргнут лекарским интервенцијама. Када му је тимски лекар једном приликом на тренингу мерио притисак имао је 150 са 100 на једној, а 160 са 120 на другој руци. У таквој консталацији ствари заиста се нисам двоумио, ни победе, па чак ни титула, нису вредни нечијег здравља или живота. Да ли је требало да ми умре на терену", упитао је Човић у разговору за "Наше новине", и додао да је притисак који са собом носи место првог тренера Црвене звезде очигледно био превисок за младог тренера.

Председник црвено-белих објаснио је да Вукоичић није био сигуран да ће моћи да изнесе сезону али да га је он убедио да преузме екипу након почетна два пораза у АБА лиги, због велике преданости и неспорног тренерског квалитета.

"Пре почетка сезоне прва жеља нам је био Радоњић, али је он имао уговор са Будућношћу и одмах смо се оријентисали на довођење Вукоичића. Влада је тада одбио и рекао да мисли да не би могао то да изнесе и да би пукао, па смо на препоруку Светислава Пешића довели Лазића. Пошто се Лазић није снашао, дао сам све од себе да убедим Вукоичића да ипак преузме екипу и успео сам у томе, што се испоставило као добар избор јер је забележио заиста добре резултате ове сезоне", рекао је Човић и додао да је на здравље младог стручњака највише утицао ангажман у Босни, јер није примао плату седам месеци и јер му је прављен проблем што му пуно Срба игра у екипи.

Небојша Човић је истакао и то да је Влада Вукоичић помало изгубио ауторитет код играча, јер је био према њима "мекши" него што би по његовом мишљењу требало.

"Овосезонска екипа је састављена од искусних и доказаних играча и они када их пустиш лабавије знају да постану прави вукови. Говорио сам Влади: ‘Стегни их јако, јер је то једини начин да не изгубиш ауторитет', али ме он није послушао. Када се екипа истеже, онда то морају сви да раде, не може, на пример, Ракочевић да шутира јер ће сутра да приђе Савовић и каже хоћу и ја да шутирам", објаснио је Човић шта је замерио младом стручњаку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару