Звезда сменила Вукоичића

Црвена звезда је отпустила тренера Владу Вукоичића и на његово место довела Дејана Радоњића. Руководство клуба незадовољно лошом формом екипе у протеклом периоду, а кап која је прелила чашу био је пораз од Мега Визуре у Крушевцу.

Црвена звезда Телеком је сменила Владу Вукоичића и за новог тренера поставила Дејана Радоњића.

Десет дана пред финални турнир АБА лиге у Лакташима управа Звезде се одлучила да драстичним методама продрма екипу која већ одређени период не игра на препознатљивом нивоу.

Управа клуба са Малог Калемегдана посегла је за променом на клупи након лоших партија у Суперлиги Србије - пораза од Партизана пред својим навијачима, тесног тријумфа против Радничког и коначно после неуспеха у Крушевцу прошлог викенда против Мега Визуре.

Вукоичић је у октобру преузео екипу након очајног старта сезоне и, након два пораза у три утакмице, ипак успео да направи серију добрих резултата у АБА лиги и Еврокупу. Црвена звезда је, да подсетимо, успела да савлада вечитог ривала три пута заредом.

Након седам сушних сезона освојен је и трофеј - Куп Радивоја Кораћа.

Дејан Радњић је дуги низ година успешно водио подгоричку Будућност. Ове сезоне са Подгоричанима је стигао до четвртфинала Еврокупа. Због бољег међусобног скора, уместо екипе из црногорске престонице, на фајналфор регионале лиге отишао је Партизан.

Пре две године предводио је Црну Гору на Европском првенству. Прошлог лета, када је Светислав Пешић отишао из Црвене звезде, Радоњић је наводно врло озбиљно фигурирао као његов наследник.

Радоњић ће бити представљен као нови тренер у уторак, а истог дана ће одрадити и први тренинг са екипом. Потписао је уговор на две и по године.

Црвена звезда се захвалила досадашњем тренеру на досадашњем раду.

"КК Црвена звезда Телеком изражава захвалност Влади Вукоичићу на свему што је урадио за клуб, а пре свега на освајању Купа Радивоја Кораћа, великој енергији и труду који је уложио радећи за црвено-беле и жели му много среће у наставку каријере", наводи се на сајту клуба.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару