Ракочевић: Морамо да се стабилизујемо

Један од најбољих играча Европе у подследњих десет година и капитен Црвене Звезде, Игор Ракочевић, рекао је након изненађујућег пораза од Мега Визуре да екипа мора да се стабилизује што пре и да подигне форму пред фајнал-фор АБА лиге у Лакташима. Тренер Вукоичић сматра да у његовом тиму није било довољно расположених играча.

Капитен кошаркаша Црвене звезде Игор Ракочевић рекао је данас да је екипа сама крива за пораз од Мега Визуре у Крушевцу (83:76) и да мора под хитно да се стабилизује уочи важних мечева који јој предстоје. Са капитеном се слаже и тренер Влада Вукоичић.

"Евидентно је да смо доста слабо ушли у утакмицу и да смо играли споро. Дозволили смо талентованим играчима Мега Визуре да се разиграју и направе осетну предност. То им је омогућило да дођу до додатног самопоуздања, а онда је било знатно теже играти. У другом полувремену смо успели да повежемо редове, али нисмо имали снаге за потпун преокрет. Сада морамо да се скупимо, јер нам предстоји много важан период, да пажљиво анализирамо разлоге пораза и извучемо поуке", изјавио је Ракочевић за званични сајт клуба.

Тренер црвено-белих Влада Вукоичић сматра да је на пораз његових кошаркаша од Мега Визуре у Суперлиги Србије утицала лоша игра у првој четвртини и мало расположених играча у нападу.

"Прву четвртину смо одиграли лоше у нападу, не мислим само у проценту и селекцији шута већ и у нападачком распореду и стрпљењу. Тешко смо проналазили пут до коша, а када смо и успевали то није био плод тимске игре, већ индивидуалних акција", рекао је Вукоичић.

Вукоичић је додао да је Мега добром игром на почетку утакмице добила на самопоуздању, као и да је имала више расположених играча.

"Додатно самопуздање и више расположених играча су искористили и своју предност увећали у другој деоници. Ми смо у другом полувремену били знатно разигранији, разлика од 18 поена и није толико велика, али је проблем што смо у односу на Мегу имали само двојицу расположених играча", закључио је Вукоичић.

Црвено-бели после пет утакмица у Суперлиги Србије имају скор 3-2, а у наредном колу гостују последњепласираном Металцу из Ваљева.

Потом следи пауза уочи финалног турнира Јадранске лиге у Лакташима, где ће Звезда 25. априла играти у полуфиналу са Радничким из Крагујевца.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару