Лејкерси победили, Брајант се повредио

Лејкерси близу плеј-офа који ће можда играти без Кобија Брајанта. Они су у наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге (НБА) јутрос у Лос Анђелесу савладали Голден Стејт Вориорс са 118:116 и два кола пре краја лигашког дела шампионата задржали 8. место у Западној конференцији односно последње које води у плеј-оф.

У ноћи између петка и суботе у НБА лиге одиграно је 14 утакмица а важну победу су остварили ЛА Лејкерси против Голден Стејта резултатом 118:116 и приближили се плеј-офу. Коби Брајант се пред сам крај меча повредио и предстоји му пауза, можда и до краја сезоне.

Једини ривал Лејкерсима у борби за место које води у доигравање за титулу првака, Јута, такође је остварила победу. "Џезери" су победили Минесоту са 107:100, али је њихова судбина и даље у рукама Лејкерса. Јер, тренутни скор "језераша" је 43 победе и 37 пораза, док Јута има победу мање, и пораз више од највећег конкурента.

У преостале две утакмице Лејкерси су домаћини Сан Антонију и Хјустону, док "џезери" гостују, први Минесоти, а потом и Мемфису.

Шансе Лејкерса да се нађу у плеј офу су, дакле, много веће. Оно што је, међутим, забринуло све у клубу из Лос Анђелеса јесте повреда Кобија Брајанта који је меч против Голден Стејта завршио три минута пре краја због повреде ахилове тетиве.

Прве лекарске прогнозе нису ни мало оптимистичне. Сумња се да је повреда толико озбиљна да би сезоне за Брајанта могла да буде завршена.

До изласка из игре Брајант је провео свих 45 минута на терену и са 34 коша био најистакнутији појединац свог тима.

 

Поред Брајанта у победничком тиму истакла се и центарска линија Пау Гасол - Двајт Хауарт. Шпански репрезентативац је утакмицу завршио шестим "трипл-дабл" учинком у каријери: 26 кошева, 11 скокова и десет асистенција, док је Хауардов допринос победи Лејкерса износио 28 поена и седам ухваћених лопти.


Сјајан трио Лејкерса, ипак, је остао у сенци феноменалног Стефана Карија. Бек Голден Стејта убацио је чак 47 кошева, при чему је имао девет асистенција и шест скокова.

Резултати:

Торонто - Чикаго 97:88
Вашингтон - Филаделфија 86:97
Индијана - Бруклин 109:117
Атланта - Милвоки 109:104
Мајами - Бостон 109:101
Детроит - Шарлот 113:93
Кливленд - Њујорк 91:101
Њу Орлеанс - Л.А. Клиперс 93:96
Хјустон - Мемфис 78:82
Далас - Денвер 108:105 (после продужетка)
Сан Антонио - Сакраменто 108:101
Јута - Минесота 107:100
Портланд - Оклахома 90:106 и
Л.А. Лејкерс - Голден Стејт 118:116

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару