Читај ми!

Партизан се прошетао Ужицем

Кошаркаши Партизана победили су на гостовању у Ужицу екипу Слободе са 83:62 (23:13, 22:12, 21:16, 20:21) у 4. колу Суперлиге Србије.

Очекивана победа црно-белих. Партизану је ово четврта победа у домаћем шампионату, док је Слобода претрпела и трећи пораз. Најефикаснији у Партизану био је Давис Бертанс који је постигао 23 поена, док су Лео Вестерман и Богдан Богдановић дали по 11 поена. У екипи домаћина најбољи био Бранко Анђић који је постигао 19 поена.

Кошаркаши Слободе су добро почели меч и поенима Александра Васића и Бранка Анђића повели са 6:2, али је Партизан врло брзо преузео теренску иницијативу и преокренуо резултат. Поенима Марка Чакаревића, Богдана Богановића и Дејана Муслија, црно-бели су повели са 12:6. Партизан је на први одмор отишао са осам поена предности и поред врло лоше реализације са линије слободних бацања.

Давис Бертанс је на крају прве четвртине постигао тројку, а исто тако је почео и други период утакмице. У прва три минута Бертанс је постигао девет поена и, пре свега, захваљујући доброј партији тог кошаркаша, Партизан је повео са 30:13. До краја друге четвртине актуелни шампион Србије имао је и са 20 поена предности, али се на одмор отишло резултатом 42:25.

Као и претходну четвртину, Бертанс је и трећи перод игре отворио својим поенима. Постигао је тројку, што је у том тренутку био његов 20. поен. Поенима Вестермана и Богдановића, Партизан је у 24. минуту меча поново стекао предност од 20 поена. До краја треће четвртине Партизан је без већих проблема одржавао предност, док је у последњем делу игре та предност и повећана.
Захваљујући поенима Муслија, Драгана Милосављевића и Немање Гордића, Партизан је средином треће четвртине имао предност од 32 поена - 75:43.

Партизан је до краја меча одиграо сигурно, задржао је убедљиву предност и забележио и четврту победу у домаћем шампионату.

У 5. колу Суперлиге Србије Партизан у суботу дочекује Металац, док Слобода гостује Констатнтину.

Гашић: Прави приступ донео игру и резултат

"Ужице има домаћи терен који уме да буде непријатан ако се у меч не уђе на прави начин. Ми нисмо хтели да направимо ту грешку. Играчи су имали веома квалитетан приступ, успели смо да наметнемо игру и ритам који нам одговара. Контролисали смо резултат и све је на терену ишло у нашу корист", казао је Гашић новинарима после утакмице. Он је данас водио екипу, други меч заредом, због суспензије главног тренера Партизана Душка Вујошевића.

Тренер Слободе Владимир Ђокић казао је да је Партизан заслужено победио и потврдио шампионске амбиције.

"Партизан је био доминантан, схватио нас је веома озбиљно и то је њихов додатни квалитет. Моји играчи су можда са мало више респекта ушли у утакмицу. Наше амбиције у овој лиги су да пружимо што јачи отпор најбољим тимовима, док Партизан има циљ да освоји титулу и данас је заслужено победио", рекао је Ђокић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару