Читај ми!

Одбројавање Мајамиjа до рекорда

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге Мајами је у Орланду савладао домаћина са 108:94 и 27. узастопном победом приближио се рекорду Лејкерса који су у сезони 1971/72 "везали" 33 утакмице без пораза. У осталих пет утакмица славиле домаће екипе.

Одбројавање до рекорда је, дакле, увелико почело, али актуелни првак НБА лиге тек се налази пред правим изазовима јер га у наредних пет дана очекују гостовања у Чикагу, Њу Орлеансу и Сан Антонију.

Ни меч против Орланда није припадао категорији слабијих имајући у виду кретање резултата. Домаћин је био "у игри" све до 34. минута када је на семафору писало 68:68. Што кошевима, што асистенцијама, следећих десет поена креирао је Леброн Џејмс, а фуриозан налет Мајамија окончан је серијом 20:2 којом је и питање победника решено.

Невероватном Џејмсу је недостајао само један скок за "трипл дабл" учинак, али је то остало у сенци победе. Он је утакмицу завршио са 24 поена, 11 асистенција и девет скокова. Марио Чалмерс постигао је 17 поена, док су по 12 додали Крис Бош и Реј Ален.

Одсуство Двејна Вејда опет се није осетило, највише захваљујући Џејмсу. Са 25 коша, 11 асистенција и девет скокова најбољи играч Лиге још једном је потврдио да је у овом тренутку без конкуренције на планети. У Марију Чалмерсу и Крису Бошу имао је добру логистику пошто је први убацио 17 поена, док је Бош утакмицу завршио са 12 кошева, девет ухваћених лопти и четири асистенције.

У пораженом Орланду одличну партију пружио је Џамар Нелсон чији је учинак на крају износио 27 поена, 12 асистенција и пет скокова.

Кошаркаши Њу Орлеанса победили су Денвер са 110:86 и прекинули њихов низ од 15 узастопних победа. У екипи Хорнетса седморица играча постигли су двоцифрен број поена.

Рајан Андерсон убацио је 23 поена и имао девет асистенција, Даријус Милер додао је 16, а Брајан Робертс 13 поена и 18 асистенција.

У екипи Њу Орлеанса, која је забележила трећу узастопну победу, није било стартера Ерика Гордона и Грејвиса Васкеса.

Данило Галинари постигао је 24 поена за екипу Денвера, у којој није било бека Таја Лосона због повреде.

Кошаркаши Индијане победили су Атланту са 100:94, док је Вашингтон био бољи од Мемфиса са 107:94 и тако остварио шесту узстопну победу на домаћем терену. То је био четврти узастопни пораз Мемфиса на гостовањима.

Резултати:

Индијана - Атланта 100:94

Орландо - Мајами 94:108

Вашингтон - Мемфис 107:94

Њу Орлеанс - Денвер 110:86

Јута - Филаделфија 107:91 и

Голден Стејт - Л.А. Лејкерс 109:103

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару