Српски фајналфор

Партизан савладао екипу Солнока са 83:69 и обезбедио пламан на завршни турнир регионалне лиге, где ће у полуфиналу играти против Игокее. Раднички у "Језеру" савладао Црвену звезду са 80:75, па ће та два тима играти и у полуфиналу турнира у Лакташима.

Четири српске екипе одлучиће о победнику Јадранске лиге ове сезоне, као и о учесницима Евролиге у наредној, епилог је вечерашњих мечева у регионалном кошаркашком такмичењу. Игокеа, најбољи тим лиге и домаћин турнира, у полуфиналу ће играти против Партизана, док ће другог финалисту одлучити утакмица између Црвене звезде и Радничког.

Партизан је и последњи меч лигашког дела Јадранске лиге одиграо као и целу сезону, по принципу топло-хладно. Иако су били изразити фаворити, изабраници Душка Вујошевића тек су у финишу преломили меч и остварили зацртани циљ.

Пред око 7.000 људи у хали "Пионир", најефикаснији у екипи Партизана био је капитен Владимир Лучић са 16 поена, док је Дејвис Бертанс додао 14, а Дру Гордон 10 уз девет скокова. У екипи Солнока Сеад Шеховић и Џејмс Лоренс убацили су по 16 поена.

У Крагујевцу, Раднички и Црвена звезда су одлучивали о стартним позицијама на завршном турниру. Обе екипе на терен су изашле без најбољих стрелаца Александра Ћапина и Игора Ракочевића, али без обзира на то, меч је био изузетно занимљив.

У неизвесном финишу меча пресудили су "тројка" Стивена Марковића, погодак Стефана Синовеца са пенала и "закуцавање" Стефана Бирчевића.

Домаћи су на крају славили са 80:75 и тако избегли Игокеу у полуфиналу. Ипак, вечерашњи ривали ће се састати у полуфиналу у Лакташима и тако ће у још једном директном окршају одлучити финалисту Јадранске лиге.

Победника је предводио Терико Вајт са 12 поена, док је за црвено-беле Борис Савовић убацио поен мање.

Завршни турнир одржаће се у Лакташима од 25. до 27. априла.

Резултати 26. кола:
Партизан - Солнок 83:69
Раднички - Црвена звезда 80:75
Будућност - Олимпија 79:75
Цибона - Игокеа 78:87
Широки - Цедевита 75:77
Крка - МЗТ 68:80

Сутра: Задар - Сплит

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару