Читај ми!

Супермен распршио магију

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге Лејкерси су савладали Орландо са 106:97 а утакмицу је обележила "прљава игра" домаћина на дојучерашњем саиграчу Двајту Хауарду који је извео чак 39 слободних бацања!Минесоту је до победе над Сан Антонијом са 107:83, предводио одлични шпански плејмејкер Рики Рубио са 21 кошем.Мајами је код куће био бољи од Атланте са 98:81 предвођен Двејном Вејдом, који је постигао 23 поена.

Кошаркаши Орланда знали су да је шутирање пенала најслабија тачка Хауарда, али овог пута центар Лејкерса изненадио је све јер је, од 39 слободних бацања, погодио чак 25!

Додатно мотивисан због неспортске игре супарника Хауард је био неумољив и испод обруча па је утакмицу завршио са 39 кошева и 16 скокова. Довољно да с разлогом буде проглашен најкориснијим актером меча (МВП).

Центар Лејкерса изједначио је сопствени и рекорд НБА лиге у броју изведених слободних бацања на једној утакмици - 39 пенала шутирао је и 12. јануара прошле године против Голден Стејта. Тада у дресу Орланда, и погодио је 21 пут.

Да је био најчешћа мета дојучерашњих саиграча најбоље илуструје чињеница да су сви остали "језераши" извели још само осам слободних бацања! Када се томе дода и податак да су играчи Орланда направили 35 прекршаја, а Лејкерса само 16, јасно је да је Хауард био једина мета противника. Он, међутим, није подлегао притиску и Лејкерси су заслужено стигли до 34. победе у шампионату.

Кошаркаши Минесоте победили су на свом терену екипу Сан Антонија са 107:83.

Минесоту је до победе предводио одлични шпански плејмејкер Рики Рубио са 21 поеном, 12 асистенција и чак 13 скокова. То је Рубију био први трипл-дабл у каријери.

Црногорски центар и бивши кошаркаш Партизана Никола Пековић није играо због повреде.

Мајами је код куће био бољи од Атланте са 98:81 предвођен Двејном Вејдом, који је постигао 23 поена. Леброн Џејмс додао је 15, а Марио Чалмерс и Крис Бош по 14.

У екипи Атланте најефикаснији је био Џош Смит са 15 поена.

Резултати:

Шарлот - Бостон 100:74

Орландо - Л.А. Лејкерс 97:106

Кливленд - Вашингтон 95:90

Бруклин - Њу Орлеанс 108:98

Мајами - Атланта 98:81

Минесота - Сан Антонио 107:83

Милвоки - Далас 108:115 и

Портланд - Мемфис 97:102

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару