Читај ми!

Рашко "најплаћенији"

У организацији Црвене звезде и Удружења уметника Србије одржана изложба и аукција портрета "црвено-белих" спортиста. Сав приход са аукције намењен је Удружењу за помоћ особама са аутизмом. Једна од најплаћенијих слика портрет Рашка Катића.

Кошаркашки клуб Црвена звезда и Удружење уметника Србије организовали су хуманитарну изложбу портрета спортиста Спортског друштва Црвена звезда на којој је одржана и аукција.

Сав приход са аукције намењен је Удружењу за помоћ особама са аутизмом, а овом приликом сакупљено је око 120.000 динара. Новац ће бити искоришћен за опремање радионица које организује Удружење за помоћ особама са аутизмом.

На аукцији се нашло 28 портрета, а међу њима и портрети тренера кошаркаша Црвене звезде Владе Вукоичића, капитена Игора Ракочевића, као и првотимаца Вука Радивојевића, Рашка Катића и Демаркуса Нелсона. Портрети су рађени у Поп арт техници и изазвали су велико интересовање медија.

Акцији КК Црвена звезда и Удружења уметника Србије прикључили су се и црвено-бели фудбалери и ватерполисти, па су се међу портретима нашле слике тренера Александра Јанковића, Бобана Бајковића, Филипа Касалице, Кадуа, али и ватерполиста Николе Рађена, Андрије Прлаиновића...

Једна од најплаћенијих слика био је портрет Рашка Катића. Стамени центар црвено-белих пожелео је да у својој колекцији има ову слику, па је за свој портрет издвојио 15.000 динара. Целокупну акцију у значајној мери подржао је и насловни спонзор КК Црвена звезда - Телеком Србија. Наиме, менаџер за односе са медијима Ивана Марјанов у име компаније Телеком Србија купила је чак седам слика.

Ово је била још једна у низу успешних хуманитарних акција Црвене звезде ове сезоне која ће и у будућности здушно подржавати акције оваквог и сличног типа.

У Србији има око 2.500 особа са аутизмом, а у Београду преко 1.000.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару