Звезда пала у „Пецари"

Кошаркаши Црвене звезде поклекли су у "Пецари" где су у мечу АБА лиге изгубили од Широког брега резултатом 78:74. Овим поразом "црвено-бели" скоро сасвим изгубили шансе да до краја регуларног дела сезоне избију на чело табеле.

Гостовање у Широком било је баш како је тренер Влада Вукоичић најављивао. У узаврелој атмосфери квалитетна домаћа екипа није допустила Црвеној звезди да настави победничку серију.

Широки брег је у „Пецари" тријумфовао резултатом 78:74, по четвртинама 24:13, 24:21, 16:17, 14:23. Овим поразом „црвено-бели" су испустили последњу шансу да престигну Игокеу на првом месту АБА лиге, имајући у виду да је екипа из Лакташа дан раније поражена у Београду од Партизана.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Ракочевић са 15 поена, Савовић је постигао поен мање уз осам скокова, Лазић је дао осам кошева, док су Лазић, Радивојевић и Нелсон убацили по седам поена. Јунак победе Широког био је сјајни Шутало са 21 поеном, Шакић је уз 17 поена имао и осам скокова, док је Џонс убацио 12 поена.

У мечу су преломне биле прве две четвртине које су припале домаћину. Изабраници Владе Вукоичића су посебно лошу партију пружили у одбрани, примивши по 48 поена до полувремена.

Ни у трећој четвртини „црвено-бели" нису успевали да предност домаћина спусте испод десет поена. У тој деоници Београђани су стисли у одбрани, али то није пратила ефикаснија игра у нападу. Ипак до краја треће деонице Звезда је успела да заостатак од 14 поена смањи за један поен.

Последњи јуриш за преокрет Звезда је имала у последњих десет минута. „Црвено-бели" су поново добро играли у одбрани, али не и у нападу, а Вукоичићеве изабранике није служио шут за три поена.

У самом финишу Звезда је успела да спусти предност на минус четири, али то је најближе што су се „црвено-бели" приближили противнику.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару