Читај ми!

Незадрживи Мајами

Кошаркаши Мајамија забележили су 16. узастопну победу у НБА лиги, пошто су победили Орландо са 97:96, захваљујући кошу Леброна Џејмса три секунде пре краја меча.Кобијев шоу за тријумф Лејкерса у Њу Орлеансу.Минесота је прекинула серију од шест узастопних пораза савладавши Вашингтон са 87:82 а Кливленд је направио преокрет победивши код куће Јуту с 104:101, иако је губио више од 40 минута.

Иако је на полувремену имао предност од 15 поена (55:40), а почетком треће деонице чак 20, Мајами је до победе дошао поенима првог аса свог тима у самој завршници сусрета.

Актуелни шампион НБА лиге стигао је тако до 16. узастопног тријумфа што је најбољи резултат тог клуба у његовој историји.

Иако је са 26 кошева био најефикаснији појединац меча, уједно и одлучио победника, Џејмс, ипак, није био и најистакнутији актер утакмице. Тај епитет припао је центру Орланда, црногорском репрезентативцу Николи Вучевић који је други пут ове сезоне постигао више од 20 поена и ухватио више од 20 лопти у мечу против Мајамија.

Његов учинак у јутрошњем дуелу у Америкен Ерлајнс Арени износио је 25 кошева, 21 скок и четири асистенције.

Вучевић је, међутим, био усамљен у редовима Орланда док је Џејмс имао одличне сараднике у Двејну Вејду (24 поена) и Крису Бошу који је утакмицу завршио са 17 кошева и десет ухваћених лопти.

Занимљиво је да је Мајамију ово прва победа са једним поеним разлике, док је Орланду то први пораз, такође са поеном разлике.

Лос Анђелес Лејкерси су у гостима победили Њу Орлеанс са 108:102, надокнадивши 25 поена заостатка из треће четвртине, а до тријумфа су дошли захваљујући серији од 20:0 у последњих шест и по минута.

Коби Брајант је предводио тим са 42 поена, од чега чак 13 у финалној серији. Осим тога, бек Лејкерса је забележио и 12 асистенција, а публика је могла да види све шутеве из богатог репертоара "црне мамбе": од погодака уз скок уназад, преко брзих тројки из контри, до полагања из улаза уз фаул.

"Све време сам веровао у победу. Најважније ми је било да повучем саиграче са собом. Морао сам мало да их терам да играју и да ухвате налет и да сви верујемо да можемо да победимо", рекао је Брајант после меча.

Двајт Хауард је допринео тријумфу са 20 поена и 15 скокова.

Хорнетсе је предводио Ал Фарук Амину са 16 поена и 16 скокова.

Лос Анђелес Клиперси су код куће победили Милвоки са 117:101, забележивши тако 10. тријумф у последњих 13 утакмица. Екипу је до победе предводио Блејк Грифин са 23 поена, 11 скокова и 11 асистенција.

Синоћ је још један ветерански тим преокренуо вођство у финишу меча, а то је био Бостон у Индијанаполису. Селтикси су у последњој четвртини губили са 14 поена разлике, али су на крају дошли до победе од 83:81.

Победнички кош дао је Џеф Грин пола секунде пре краја, на асистенцију Кевина Гарнета, који је био најефикаснији играч меча са 18 поена и 10 скокова.

У дуелу тимова који су играли без повређених Ол-стар плејмејкера, Сан Антонио је убедљиво победио Чикаго са 101:83. Спурси су знали да тренер Грег Поповић не толерише никакве изговоре и од почетка су играли жестоко, иако нису могли да рачунају на Тонија Паркера.

 

Тим Данкан је предводио тим са 18 поена и 10 скокова, док је Емануел Ђинобили допринео са 18 поена и девет асистенција, а Тијаго Сплитер са 13 поена и 10 скокова. Паркер је ишчашио чланак и одсуствоваће око четири недеље.

За Чикаго, међутим, ове сезоне још није играо Дерик Роуз, који је имао озбиљну операцију колена. Најефикаснији код Булса био је Марко Белинели са 21 поеном. Владимир Радмановић није улазио у игру за тим из Илиноиса.

Минесота је прекинула серију од шест узастопних пораза, пошто је код куће победила Вашингтон са 87:82. Вулфси су до победе дошли иако су играли без тројице првотимаца, пошто су због повреда меч пропустили Кевин Лав, Андреј Кириленко и Никола Пековић.

Кливленд је направио преокрет победивши код куће Јуту с 104:101, иако је губио више од 40 минута.

Резултати утакмица одиграних у ноћи између среде и четвртка:

Шарлот - Бруклин 78:99

Кливленд - Јута 104:101

Индијана - Бостон 81:83

Атланта - Филаделфија 107:96

Мајами - Орландо 97:96

Детроит - Њујорк 77:87

Мемфис - Портланд 91:85

Њу Орлеанс - ЛА Лејкерс 102:108

Минесота - Вашингтон 82:87

Далас - Хјустон 112:108

Сан Антонио - Чикаго 101:83

Феникс - Торонто 71:98

ЛА Клиперс - Милвоки 117:101

Голден Стејт - Сакраменто 87:83

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару