Читај ми!

Игокеа: Фокус на Јадран

Игокеу не оптерећују медијски написи и разне шпекулације и лицитације око права наступа у Евролиги. Фокус је на континуитет успеха и добрих игара у Јадранској.

Кошаркашки клуб Игокеа објавио је да неће улазити у медијску расправу о техничким условима играња у Евролиги, реагујући на јучерашње саопстење руководства елитног такмичења у договору са регионалном Јадранском лигом.

Тај став заузео је данас Управни одбор клуба из Александровца, који је водећи на табели регионалне киге.

"Фокус и главно интересовање КК Игокеа биће наставак такмичења у Јадранској лиги и да се настави континуитет успеха и добрих игара. Уколико наши резултати буду довели до пласмана у неко од европских такмичења управа клуба ће о условима разговарати директно са представницима европских такмичења. Лицитације у појединим медијима, полуинформације и накарадна тумачења имају за циљ да дестабилизују КК Игокеа", објављено је на клупском сајту.

Додаје се да је КК Игокеа одлучио да стручном стабу и играчима омогући да, као и до сада, представљају клуб у најбољем светлу и да их не оптерећују медијски написи и разне шпекулације и лицитације око права наступа у Евролиги.

"УО КК Игокеа заузео је једногласни став да се играчи и стручни штаб фокусирају на преостала три кола Јадранске лиге, да клуб освоји прво место, односно да спортски аспекат дође до изражаја и да на крају лиге будемо прваци на паркету", изјавио је председник Игокее Борис Спасојевић.

Руководство Евролиге у уторак је саопштило да је са челницима Јадранске лиге постигнут договор да победник лигашког дела регионалног такмичења, само ове сезоне, иде директно у елиту, али под условом да испуњава услове за Б лиценцу, док ће у супротном важити правила најјачег такмичења, која предност дају коначном пласману.

То практично значи да Игокеа, која се три кола пре краја налази на лидерској позицији, не може одмах у елитно такмичење, него само у случају да освоји трофеј на финалном турниру. С друге стране, уколико Црвена звезда буде најбоља у лигашком делу, обезбедиће директан пласман у Евролигу, јер испуњава услове за Б лиценцу.

Такође, уколико би Игокеа или Раднички из Крагујевца освојили титулу на Јадрану, играли би у Евролиги, али би домаћини морали да буду у неком другом граду.

Критеријуми за Б лиценцу су следећи - дворана од најмање 5.000 гледалаца, удаљеност од најближег међународног аеродрома до 100 километара, минимум два хотела са четири звездице, као и да је град пријављен за Јадранску лигу.

Три кола пре краја лигашког дела Игокеа има победу више и бољи међусобни скор од Црвене звезде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару