Читај ми!

Звезда тешко до победе

Кошаркаши Звезде уз доста муке успели да победе Цибону 97:95 и остану у трци за прво место на табели са водећом Игокеом. Најефикаснији у Звезди Ракочевић са 21 и Де Маркус Нелсон са 17 поена, у Цибони Дерил Строубери постигао 31 поен.

Кошаркаши Црвене звезде савладали су вечерас у Београду екипу загребачке Цибоне са 97:95 (27:25, 23:26, 18:22, 29:22), у 23. колу регионалне Јадранске лиге.

Велике проблеме Звезди задавала је зонска одбрана Загрепчана, за коју домаћини нису имали адекватно решење. Гости су сваку грешку противника у нападу кажњавали брзим контрама, а када се на то дода да су изузетно били расположени у шуту, посебно за три поена, не чуди што су до краја меча били у игри.

Да се не шали, хрватски тим је показао у 32. минуту када је имао седам поена предности (77:70), али су изабраници Владе Вукоичића предвођени сјајним Игором Ракочевићем успели да анулирају вођство ривала. Током читавог сусрета вођена је велика борба, а Звезда је почетком друге четвртине успела колико-толико да се резултатски одлепи (32:25).

Ипак, гости су били расположени у шуту и са неколико погодака са дистанце вратили неизвесност у меч. Посебно расположен за игру био је Американац Дерил Строубери, поигравао се са Звездином одбраном, посебно у последњих 10 минута, али кад је било најважније на 24 секунде пре краја промашио је слободно бацање и омогућио Звезди напад за победу.

При резултету 94:95 Ракочевић је преузео одговорност, међутим, није имао решење нити да проигра Катића у рекету, па је лопта дошла до Марка Симоновића који је шест секунди пре краја постигао трећу тројку на мечу и пресудио упорним гостима.

Кошаркаши црвено-белих на овом мечу имали су подршку и колега из одбојкашке селекције, који су прошле недеље у Новом Пазару освојили национални куп.

Наредну утакмицу у Јадранској лиги Црвена звезда игра 11. марта на гостујућем терену против Широког.

Меч је одигран у хали Пионир пред око 3.500 гледалаца, а судили су Петар Обрадовић (БиХ), Сашо Петек (Словенија) и Здравко Рутешић (Црна Гора).

Црвена звезда: Цветковић 2, Суботић 2, Ракочевић 21, Митровић, Лазић 3, Симоновић 15, Савовић 13, Катић 16, Смиљанић, Самарџиски 5, Радивојевић 3, Нелсон 17.

Цибона: Кус 10, Блесингејм 13, Шарић 9, Марчинковић 5, Розић 8, Јагодић Куриџа 2, Строубери 31, Ницевић 8, Араповић, Ковачевић 7.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару