Помало фашистички...

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић сматра да кампања коју против његовог клуба води део државе и медија личи на фашистичку. "Симпатије људи на власти код нас не стварају ефекат предаје, већ инат", рекао Вујошевић два дана уочи важног дуела свог тима у АБА лиги против Цедевите.

Тренер кошаркаша Партизана мт:с Душко Вујошевић рекао је да се у делу медија, као и у држави, води кампања која има за циљ да нанесе штету његовом клубу.

"Кампања која се води против Партизана у штампи је помало фашистичка. Симпатије људи на власти код нас не стварају ефекат предаје, већ инат. Нико нам није крив за пораз од Олимпије, сами смо криви. Како каже Ниче: 'Што не убије човека, ојача га', тако ћемо и ми", рекао је Вујошевић.

Црно-бели у недељу од 17 сати гостују екипи Цедевите у важном мечу у борби за завршни турнир АБА лиге. Евентуални неуспех скупо би могао да кошта кошаркаше Партизана.

Вујошевић је истакао да му веома смета што су поједини медији објавили нетачну информацију да Партизан има намеру да потпише уговор са Немањом Александровом.

"Није тачно да је потписао, нити да смо имали контакт. Није тачно ни да постоји блокада због тужби бивших играча Катића, Мачвана и Радуљице", био је конкретан Вујошевић.

Искусни тренер навео је да ривалитет између Звезде и Партизан мора да постоји, али да је важно да буде у границама нормале.

"Већ десетак година наш ривалитет је прешао границе нормалног. Бацање кеса са мокраћом било је одавно, није почело од мене и Човића. Много су сложенији проблеми и крупнији играчи су укључени. Креира се слика да сам главни инцијатор проблема који се дешавају, а ја никад нисам био мирнији него ове године. Мене су све време вређали када је Звезда била домаћин, али сматрам да то морам да поднесем, не водим жену на утакмицу. Сукоб Вујошевић - Човић нема веза са овим. Није проблем да се седне за сто, ево сели су Дачић и Тачи, па нису решени проблеми", навео је Вујошевић.

Последњих дана велику пометњу у јавности изазвала је информација из Евролиге да ће пласман у елитно такмичење изборити финалисти фајналфора Јадранске лиге, а не победник лигашког дела и шампион, како је уочи старта сезоне саопштило руководство регионалног такмичења.

"Нама је својевремено трогодишњи уговор одузет када је постало јасно да нико не може да нас угрози. Морамо да се боримо за фајнал-фор. Нама ће можда значити ово тумачење Евролиге, јер бисмо једном победом дошли у финале и играли у елитном такмичењу. Ипак, ми имамо морал, док неки други тимови показају моралну еластичност", рекао је тренер Партизана.

Он је истакао да је логично да се Јадранска, као и свака друга лига, заврши плеј-оф такмичењем.

"Не могу Лорбек или Бора Станковић да одлучују где ће се играти фајналфор. Мора да се зна да право организације има екипа која је првопласирана, па ако неће она, онда следећа екипа. Ако ова лига има претензију да буде озбиљна, не сме да буде овакве шале. Ако је неко неинформисан, мора да одговора за то, вероватно ће се решити компромисом. Велика би грешка била да се сада мења", поручио је Вујошевић.

Партизан у недељу од 17 сати гостује у Загребу екипи Цедевите, директном конкуренту за пласман на завршни турнир Јадранске лиге.

"Пре почетка такмичења Цедевита је словила као први фаворит, уз Црвену звезду. Та процена је рађена на основу буџета и појачања која су доведена. Сигурно је да ће Цедевита, која није остварила оно за шта је конструисана, пружити максимум, јер има шансе да се докопа фајналфора", закључио је Вујошевић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару