Читај ми!

Ноа “прелетео” Филаделфију

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге Чикаго је јутрос на свом терену савладао Филаделфију са 93:82, уз феноменалну партију француског репрезентативца Жоакима Ное.У преостале две утакмице, одигране јутрос, Клиперси су у Индијанаполису савладали Индијану са 99:91, док су Лејкерси у Стејплс центру били бољи од Минесоте – 116:94.

Ноа је трећи пут у каријери остварио двоцифрен учинак у три категорије ("трипл-дабл") али је у сенци тог подвига остала чињеница да је, практично, више времена провео у ваздуху него с обе ноге на паркету.

Уз 23 коша, Француз је ухватио 21 лопту и, чак, 11 пута блокирао шут противника! За три "рампе" надмшио је лични рекорд из јануара 2009, а изједначио клупски који је од 20.децембра 1977. године био у власништву Артиса Гилмора.

Активну подршку "летећем Французу" током читавог меча давао је Карлос Бузер који је утакмицу завршио са 21 поеном и 12 скокова. У редовима поражног тима истакао се Џру Холидер са 22 коша.

Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса победили су у ноћи између четвртка и петка Индијану са 99:91 и остварили седму победу у последњих осам утакмица у НБА лиги.

Најбољи у екипи Клиперса био је Крис Пол са 29 поена, шест скокова и осам асистенција. Он је постигао последњих осам поена за Клиперсе у финишу утакмице. Џамал Крофорд убацио је 23 поена, док је Блејк Грифин додао 18 поена и 14 скокова.

У екипи Индијане, која је прекинула низ од пет победа, петорица играча постигли су двоцифрен број поена, најефикаснији је био Дејвид Вест са 22, док је Пол Џорџ уписао 20 поена и пет асистенција.

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса победили су Минесоту са 116:94 и нанели јој 21. узастопни пораз у међусобним дуелима.

Најбољи у победничком тиму био је Коби Брајант са 33 поена, пет скокова и пет асистенција, 17 је додао Антоан Џејмисон, а поен мање Џоди Микс. Лејкерси су током утакмице постигли 16 "тројки" из 32 покушаја.

У екипи Минесоте, која је претрпела 20. пораз у последње 24 утакмице, Џеј Џеј Бареа био је најефикаснији са 20 поена, а Лук Риднур додао је поен мање. Рики Рубио остварио је "дабл дабл" учинак од по 13 поена и скокова, а бивши центар Партизана Никола Пековић постигао је осам поена и имао три скока.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару