Читај ми!

Хапшење навијача Звезде и Партизана

Крагујевачка полиција, у сарадњи са ПУ за град Београд, идентификовала и привела тројицу навијача који су учествовали у нередима када је 10. 2. 2013. године, у Крагујевцу, у хали Језеро, прекинута финална утакмица Купа Радивоја Кораћа између Црвене звезде и Партизана. Приведени су Желимир Р(33) и Владимир У (27) из Београда, као и Горан А (37) из Лазаревца.

Крагујевачка полиција је, у сарадњи са колегама из Полицијске управе за град Београд, идентификовала и привела тројицу навијача који су учествовали у нередима када је 10. фебруара 2013. године, у Крагујевцу, у Спортској хали ''Језеро'', прекинута финална утакмица кошаркашког турнира ''Куп Радивоја Кораћа'' између КК ''Црвена звезда'' - КК ''Партизан''. Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело насилничко понашање на спортским приредбама, данас ће слободе бити лишени и, уз кривичну пријаву, истражном судији Вишег суда у Крагујевцу спроведени Желимир Р (33) и Владимир У (27) из Београда, као и Горан А (37) из Лазаревца.

Постоје основи сумње да су навијачи КК ''Црвена Звезда'' Желимир Р. и Владимир У. са трибина ускочили на терен Спортске хале ''Језеро'', док је навијач КК ''Партизан'' Горан А. на трибинама ногом ударио навијача са обележјима противничке екипе. Они су идентификовани на основу снимака које је Полицијска управа у Крагујевцу проследила полицијским службеницима у Београду и другим полицијским управама.

Крагујевачка полиција, у сарадњи са колегама из других полицијских управа, наставиће рад на идентификацији и осталих учесника нереда у Спортској хали ''Језеро''. Против њих ће такође бити предузете све мере одговорности предвиђене законом.

У складу са опредељењем државе да спречи насиље на спортским приредбама, Полицијска управа у Крагујевцу апелује на све државне органе овлашћене за предузимање мера у оквиру спречавања ове појаве, да те мере предузму у пуном обиму, у складу са законом и на тај начин дају допринос сузбијању овог друштвеног проблема.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару