Читај ми!

Зашто улазиш у фрку кад си...

Зашто улазиш у фрку кад си слабији, позната је реченица Чарлса Барклија која је цитирана у једном познатом домаћем филму. Ова реченица можда најбоље описује каквом се чврстином и агресивношћу игра у НБА лиги. У овом тексту приказани су неки тешки фаулови који више доликују америчком фудбалу него кошарци. Иначе, овакви прекршаји су нормални на НБА паркетима где нема лаких поена.

Играч Индијане Тајлер Хебсброу примио је јасну поруку од колеге из Детроита Кима Инглиша који га је ударцем у врат спречио да дође у позицију да поентира.

Ричард Хамилтон из Чикага умало је остао без маске када га је „нежно помазио" Пи Џеј Такер из Финикса.

Србин из Словеније Горан Драгић одавно је осетио шта то значи играти у НБА лиги. Ево само једног од фаула кроз које је Драгић прошао. Овај фаул направио је Керон Батлер из Клиперса.

Џереми Лин је у првој сезони у дресу Њујорка прошао основну НБА школу. И у другој сезони, сада у дресу Хјустона, Лин надокнађује заостале лекције. Ову му је дао Деандре Џордан следећи основно НБА правило – нема лаких поена.

Кевин Дјурант је један од најбољих шутера НБА лиге. Рајан Холинс из Клиперса нашао је ефикасан начин да заустави Дјуранта, макар из игре.

Јоаким Ноа је, као и сваки други европски играч, прошао НБА дрил, тако да му овакви фаулови, колико год били болни, не падају тешко.

Ствар је једноставна, Џералд Валас је желео да уђе у рекет, Браун му није дао, и то је изгледало овако...

Последња шанса Андреја Блича из Бруклина да заустави Двајта Хауарда показала се успешном.

Када играч већ дође до коша, нема превише опција да се заустави неминовно. Може само да се одложи.

Ко је крив и чији је фаул није ни битно, једино је сигурно да је било болно за обојицу играча.

Рвачким захватом Кит Боганс из Бруклина спречио је Леандра Барбосу да постигне кош.

Џими Батлер је направио финту шута, Рајан Холинс је насео, овако се то завршило...

Као што је већ поменуто, на НБА мечу најтежи део није доћи до коша.

Крис Бош је направио оштар фаул над Хауардом после којег је добио честитку од тренера. У оваквим ситуацијама противник не сме да дође у позицију да постигне поен и добије додатно слободно бацање.

Слична ствар је и у овом случају. Монти Елис из Милвокија је популарном "секирицом" сасекао покушај Кармела Ентонија да постигне кош.

Ибака је јасно поручио Гасолу: "Даље нећеш моћи!!!"

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару