Читај ми!

Штимац, фактор успеха

Банвит има велику прилику да се пласира у четвртфинале Еврокупа и оствари највећи успех у клупској историји. Један од најзаслужнијих за успон Турског клуба је управо Владимир Штимац.

Владимир Штимац је један од најстандарднијих српских кошаркаша ове сезоне. Његове сјајне игре за турски Банвит не пролазе незапажено и његов тим сада има добру прилику да се пласира у четвртфинале Еврокупа, после сутрашњег гостовања подгоричкој Будућности.

"Атмосфера у екипи је одлична, поготово што делимо прво место са Фенербахчеом у Турској, а и Еврокуп нам иде сјајно, где смо на корак смо до пласмана у топ 8 што није мало за овај клуб. Али тај корак је огроман пошто је испред нас веома јака и незгодна Будућност", рекао је Штимац.

Он истиче да би пласман у четвртфинале био највећи успех у клупској историји Банвита, где се екипа не би заустављала, пошто постоји потајна жеља да се наредне сезоне игра Евролига.

"Наравно да постоји шанса, али треба бити реалан, има доста јаких екипа у Еврокупу. У турској лиги играмо одлично, јер смо од почетка шампионата изгубили само две утакмице. Још је рано за било какве прогнозе, јер нам предстоји још 12 утакмица", истиче српски репрезентативац.

25-годишњи центар је рекао да је задовољан својим партијама у којима је навијаче готово навикао на дабл-дабл учинак.

"Ја сам презадовољан својим досадашњим учинком. Имамо одличан скуп појединаца и милина је играти у таквом окружењу. Увек се трудим да максимално испуним задатке свог тренера, али ми је увек на крају најбитнија ствар да екипа побеђује", тврди Штимац.

Банвит утакмицу шестог кола групе И против Будућности игра у среду, 20. фебруара. Турска екипа је тренутно прва у групи са учинком од 3 победе и 2 пораза и има најбољу кош разлику. У првом дуелу против Будућности, Банвит је славио са 89-80.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару