Звезда славила у сјајном дербију

Црвена звезда - Партизан 84:76. Црвена звезда је победила Партизан у вероватно најквалитетнијем мечу виђеном ове сезоне у Јадранској лиги. Фуриозна трећа четвртина црвено -белих донела преокрет. Партизан готово идеалан у шуту за три поена, али врло слаб са линије за слободна бацања. Сјајно вече Катића на једној и Бертанса на другој страни. Меч прошао без инцидената на терену и трибинама.

23.01 - Последња четвртина донела је још једну дозу врло квалитетне кошарке. Обележила ју је резултатска клацкалица, када се тројкама са једне стране одговарало на тројке са друге. У самом финишу Звезда је погодила неколико не толико лаких шутева, а Партизан је у пар наврата поклонио лопту црвено-белима што је довело до тога да домаћин не само поврати вођство него и да се драстичније одлепи. На крају остаје утисак да је Звезда славила захваљујући, понајвише, смирености и великом индивидуалном квалитету и искуству својих играча. Млада екипа Партизана, на другој страни, сигурно има за чим да жали, посебно када се има у виду сјајно прво полувреме које су одиграли изабраници Душка Вујошевића.

22.24 - Где се завршила друга четвртина, наставила се трећа. Партизан је наставио да се мучи у нападу, Звезда је почела да погађа све оно што није у првом полувремену, и у седмом минуту треће деонице Црвена звезда је поново дошла до вођства. Одличан је и даље био Катић, а придружио му се и пробуђени Ракочевић. 

22.03 - Почело је и друго полувреме дуела између Црвене звезде и Партизана у оквиру 21. кола АБА лиге. 

21.51 - Партизан је у другој четвртини просто шутерски растурио Црвену звезду. Црно-бели су у једном тренутку имали и 15 поена предности, захваљујући понајвише Летонцу Бертансу и његовим тројкама. Ипак, изабраници Душка Вујошевића су у самом финишу полувремена ушли у кризу, промашили су шест везаних бацања, што је Звезди дозволило да се колико-толико врати резултатски. Промашени зицери, међутим, учинили су да Звезда спусти предност Партизана само на девет поена.

21.27 - Након серије Партизана, која им је донела предност од седам поена, тренер Црвене звезде Влада Вукоичић затражио је први тајм-аут на сусрету, у трећем минуту друге четвртине. 

21.23 - Почела је друга четвртина дуела између Црвене звезде и Партизана.

21.21 - Одлична прва четвртина у Пиониру. Црвена звезда је почела боље, када се посебно истакла центарска линија Катић-Суботић. Међутим, Партизан је са три тројке стигао до предности коју није препустио до истека првих десет минута. Одличан код црно-белих био је Бертанс са осам поена. Резултатски прикључак Звезди је обезбедио одличан скок у нападу. Црвено - бели поново несигурни са линије за слободна бацања (4/9).

21.02 - Занимљиво је да се око 100 навијача Партизана налази испред дворане, на страни на којој се налазе малобројне присталице црно-белих унутар Пионира. Они песмом "прате" овај сусрет, а никаквих инцидената нема.  

21.01 - Почео још један дуел Црвене звезде и Партизана, овога пута у оквиру 21. кола Јадранске лиге. 

20.45 - Требер црно-белих Душко Вујошевић, приликом узласка на терен, дочекан хорским увредама.

20.41 - Као што је и предвиђено, неколико десетина навијача Партизана налази се у дворани Пионир. 

20.40 - По свој прилици и Демаркус Нелсон и Дру Гордон су се опоравили и наступаће са Црвену звезду, односно Партизан, на вечерашњем сусрету. 

20.00 - Београдска полиција затворила је све прилазе хали Пионир пред вечерашњу кошаркашку утакмицу Црвена звезда - Партизан, а пролаз је дозвољен само људима са улазницом. Организатор (а то је Црвена звезда) је раније објавио да ће полиција бранити прилаз Пиониру свакоме ко нема карту, а то се доследно примењује, пошто полицајци на сваких 50 метара заустављају пролазнике и траже им карте на увид. Обруч полиције направљен је још од Булевара Деспота Стефана, а прилази између зграда су затворени. Делу на коме треба да буду гостујући навијачи може да се приђе само ако се има важећа карта за тај сектор и ту је присутно највише полиције. Полицајци све групе навијача испред хале ургирају да што пре уђу у Пионир и не дозвољавају дуже задржавање испред хале.

Кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Партизана у великом дербију 21. кола регионалне АБА лиге.

Две најбоље српске екипе тако се састају други (или можда трећи) пут у само седам дана. Као што је познато, црвено-бели су славили у финалу Купа Радивоја Кораћа, одиграном у Крагујевцу, резултатом 78:69.

Овај меч са собом, поред уобичајеног престижа, носи и огроман резултатски значај, иако не одлучује директно ни о једном трофеју. Победа изабранике Владе Вукоичића оставља у трци за прво место у регуларном делу првенства и директан пласман у Евролигу, који оно доноси.

Што се тиче Партизана, евентуална победа готово извесно обезбеђује пласман црно-белима на фајнал-фор.

Оптимизма има на обе стране, а играчи и тренер Црвене звезде су прихватили на себе благу улогу фаворита.

У првом мечу у сезони, са Партизаном као домаћином, Звезда је била боља резултатом 92:78. Црвена звезда, такође, има и победу више у односу на Партизан у овогодишњем издању регионалне лиге.

Демаркус Нелсон, који је пропустио меч са Улмом због повреде, потпуно се опоравио и биће спреман за вечерашњи дуел.

На другој страни, још увек није познато да ли се Дру Гордон опоравио, мада је Душко Вујошевић напоменуо да су мале шансе да ће он заиграти.

Мимо тога, Партизан ће у овом мечу бити јачи за француског центра Жофрија Ловрења, који није путовао у Крагујевац, а Звезди ће моћи да помогне Елтон Браун.

Меч почиње у 21.00 час, али због инцидената од пре седам дана капацитет дворане Пионир је смањен на 4.000 гледалаца, а улаз је обезбеђен само за власнике сезонских карата.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару