Читај ми!

Старт мисије Словенија 2013

Најбољи српски кошаркаши су на окупу. Пред њима је изазов квалификација за Европско првенство које се игра 2013. године у Словенији. Са прозивке изостали Радуљица и Раковић. Капитен Крстић и Мицов због повреде пропуштају прву недељу припрема, али су са екипом.

Кошаркашки репрезентативци Србије окупили су се у београдском хотелу "Зира" пред почетак припрема за квалификације за европско првенство, али од играча са списка селектора Душана Ивковића изостали су Мирослав Радуљица и Милован Раковић. Ивковић је на конференцији за медије рекао да не зна разлог изостанка центара Ефеса и Монтепаскија.

"Дејан Бодирога и Драган Тарлаћ су обавили разговоре са играчима, а ја у овом тренутку немам инфомацију због чега се на прозивци нису појавили Радуљица и Раковић. Очекивао сам да се вечерас појаве и да разговарамо, а зашто нису дошли не знам. Наш циљ, у сваком случају, остаје исти, а то је пласман на европско првенство", изјавио је Ивковић.

Он је додао да сада не треба искључити могоћност накнадног позива играчима, иако о томе, како је истакао, није размишљао.

"Моје је било да позовем најбоље играче, да направимо селекцију која би нам гарантовала пласман на првенство Европе. Позитивна ствар је што у репрезентацији имамо седморицу дебитаната и очекујем од њих да се докажу и афирмишу у националном тиму", рекао је Ивковић.

"Очекујем, такође, прави тимски дух током припрема. Мотив у овој екипи никада није нити сме да се доводи у питање. Имамо јаку вољу да наставимо да играмо лепу кошарку и достојно репрезентујемо Србију", поручио је Ивковић.

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас изразио је уверење да ће државни тим успешно обавити припреме и да ће спремно дочекати старт квалификација за шампионат 2013. у Словенији.

"Захваљујем момцима који су се одазвали позиву селектора Ивковића и који ће се борити за Србију. Поносни смо што Србија има званично најбољег тренера у Европи, а жеља свих нас је пласман на европско првенство и освајање медаље", рекао је Ђилас.

Најбољи кошаркаши Србије прве недеље припрема, у адаптивној фази, радиће у Београду, а потом се селе у Вршац. Капитен репрезентације Ненад Крстић и Владимир Мицов због повреда ће пропустити прву недељу припрема и након додатних прегледа биће јасно када ће се прикључити саиграчима.

Дакле, после изостанка Радуљице и Раковића, селектор Ивковић на почетку припрема има следећи састав: Милош Теодосић, Миленко Тепић, Александар Рашић, Данило Анђушић, Немања Јарамаз, Немања Недовић, Иван Паунић, Марко Кешељ, Немања Бјелица, Владимир Лучић, Душко Савановић, Зоран Ерцег, Милан Мачван, Драган Лабовић, Ненад Крстић, Дејан Мусли, Миле Илић, Владимир Мицов и Владимир Штимац.

Србија ће у квалификацијама за континентални шампионат играти у А групи са селекцијама Естоније, Словачке, Црне Горе, Израела и Исланда, а у првом мечу гостује 14. августа на Исланду.

Пласман на ЕП 2013. обезбедиће две првопласиране селекције из сваке од шест група, као и четири најбоље трећепласиране екипе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару