Вестерман у црно-белом

Црно-бели почињу нову сезону, стигло је и прво појачање. Талентовани француски плејмејкер потписао је трогодишњи уговор са Партизаном, након што је у раскинуо уговор са Асвелом. Вујошевић је добио и првог асистента то је Велимир Гашић, преноси портал Мондо.

Рођен је у Француској 24. јула 1992. године. Игра на позицији један и висок је 196 цм. Млади репрезентативац Француске прошле сезоне наступао је за Асвел. То је његов први професионални уговор који је потписао 2010. године.

Освојио је сребрну медаљу са јуниорском репрезентацијом на Европском првенству. Има бронзану медаљу са младом репрезентацијом на Европском првенству 2011. године. Лео је учествовао на Најк Хуп Самиту у Портланду ове године. Нови плејмејкер црно-белих је потписао уговор са клубом из Хумске на три године.

Суперталентовани француски плејмејкер у понедељак је раскинуо сарадњу са Асвелом и потписао за црно-беле до лета 2015. Предраг Даниловић и Душко Вујошевић најавили су прошле недеље да ће Партизан мт:с у сезону 2012/13 ући са подмлађеним саставом, али довољно квалитетним да одговори амбицијама трофејног клуба.

Високи, снажни плејмејкер прошао је четворогодишњу школу у чувеном Инсепу - који је регрутни центар за најталентованије француске кошаркаше - а претходне две сезоне носио је дрес Асвела. У понедељак поподне је потписао трогодишњи уговор са једанаестоструким узастопним прваком Србије.

Према речима менаџера Миодрага Ражнатовића, Вестерман је "сјајан шутер, са одличним прегледом игре и смислом за асистенцију", док му на специјализованом сајту "Драфт Еxпрес" замерају само на недостатку продорности.

Зимус је у Портланду био кључни играч у победи Селекције света над вршњацима из САД у традиционалном "Најки Хупс Самиту", када је за Свет играо и Александар Цветковић из Црвене звезде Дива.

Вестерман би у Партизану, заједно са Ненадом Миљеновићем, требало да формира најперспективнији тандем организатора игре у Европи.

Како преноси Мондо, из Хумске 1 стиже и вест да ће први Вујошевићев асистент бити искусни Велимир Гашић. Пошто је Милан Минић одбио понуду због жеље да самостално ради у иностранству, празнину је попунио стратег који је у сезони 1991/92 помогао Жељку Обрадовићу да доведе Партизан до титуле европског првака и "трипле круне". Тренирао је бројне клубове у Србији и Босни и Херцеговини, између осталих Војводину, Борац из Бањалуке, Игокеу, Металац...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару